Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Stanley termosa ne konmaz

Stanley termosa ne konmaz

Stanley termosa ne konmaz sorusu termos kullanıcıları tarafından en çok merak edilen soruların başında geliyor. Stanley termosa birçok sıcak veya soğuk ürün koyabilsek de bu ürünler maalesef sınırsız değil. Termos yapısına uygun olan kadar olmayan yiyecek ve içecekler de mevcuttur. Termosların çalışma prensibi yalıtımı sağlamak ve termosun içerisi ile dışarısındaki hava temasını kesmektir. Böylece vakumlu teknolojisi sayesinde içine konan yiyecek ve içecekleri uzun süre bozulmadan koruyabilme özelliği gösterir.

Ancak tüm bu teknolojiye rağmen açıldıktan kısa süre bozulan ve bakteri üretmeye başlayan bazı gıda maddeleri de vardır. Bu ürünler genellikle termosların içerisinde muhafaza edilmez. Ürünlerin kendi yapısından kaynaklanan bozulma durumu termosu da zamanla etkileyebilir. Hem termosun yapısına zarar vermemek için hem de kendi sağlığınızı koruyabilmek için bu gıda ürünlerini termoslarınızda saklamamanızı öneririz. 

Stanley termosa ne konmaz sorusuna cevap olarak termosun içine konulması doğru olmayan birtakım gıda ürünleri olduğunu söyleyebiliriz. Bu ürünler kendi yapısından kaynaklı olarak termos içerisinde tehlikeli hale gelebilir. Örneğin süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için uzun süre muhafaza edilmeye elverişli değildir. Termos içerisinde bile olsa açıldıktan kısa süre sonra bozulabilir. Burada bazı ürünlerin termosun içerisine konulmaması gerektiği şeklinde yapılan uyarının termosun özellikleriyle bir alakası yoktur. Stanley termosa bu yiyecek veya içecekler konulmaz cümlesini görünce akıllara Stanley termosun yapısal bir bozukluk taşıdığı kesinlikle gelmemelidir. Termoslar içerisine konan her ürünü korumaya uygundur ancak demek istediğimiz bazı ürünlerin yapısı termos içerisinde bekletilmeye uygun değildir.

Termosun içine bunları koymayın

Stanley termoslar etkili performansıyla yiyecek ve içeceklerinizi hayal bile edemeyeceğiniz sürelerde koruyabilir. Özellikle belirli modellerinde bu süreler bazen birkaç güne kadar çıkabilir. Ancak siz yine de uzun süre muhafaza edebildiği için içerisine her şeyi koyabiliriz diye bir yanılgıya düşmeyin. Stanley termosların içerisine konulmaması gereken bazı yiyecek ve içecekler vardır.

Stanley termosların içerisine süt ve süt ürünlerinden oluşan gıda maddelerini koymayın. Bu ürünler çabuk bakteri üretip bozulduğu için sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Özellikle süt ürünleri metal ile doğrudan temas ettiğinde daha çabuk bozulabilir.

Stanley termosların içerisinde çabuk bozulabilen meyve sularını da uzun süre koymayın. Eğer birkaç saat içerisinde tüketecekseniz termosu kullanabilirsiniz. Ancak uzun saatler boyunca kullanmadan tutabilmek niyetindeyseniz bu yanlışı yapmayın. Termosun metal yüzeyi ile kimyasal tepkimeye girecek meyve suyu daha hızlı sürede bozulabilir. Yine termosların içerisine kabuğu soyulmuş meyveleri koymayın. Meyvelerin içerisinde bulunan asit ile termosun çelik gövdesi tepkimeye girerse hem meyveler hızlı bozulabilir hem de termosun yapısı zarar görebilir.

Kola gibi gazlı içeceklere düşkünseniz asla termosun içerisinde saklama gibi yanlışlara düşmeyin. Gazlı içeceklerin asitli yapısı termosun iç duvarlarına zarar verebilir. Zaman içerisinde bu kullanımı alışkanlık haline getirirseniz termosunuzun ömrü kısalır ve kısa sürede deforme olabilir.

Stanley termosların içerisine karbonatlı gıdalar yerleştirmeyin. Karbonat da kimyasal yapısı gereği çelik termosta saklanmaya elverişli değildir. Hem termosun yapısını hem de kapaktaki vakum teknolojisine zarar verebilir.

İyisi mi siz kahve termoslarınızda çay ve kahve gibi ürünler, yemek termoslarınızda ise çorba ve sulu yemekleri taşımaya gayret gösterin. Stanley termoslar kullanıcılarına her ne kadar ömür boyu garanti imkânı tanısa da termosu dikkatli ve özenli kullanmamak yapısında bozulmalara neden olabilir. Termosun ısıyı muhafaza edebilme kapak kısmında bulunan vakum teknolojisinin bozulması termosunuzu işlevsiz hale getirecektir.

Stanley termos içerisine konmaması gereken ürünler;

  •         Süt
  •         Peynir
  •         Yoğurt
  •         Meyve suları
  •         Kola
  •         Fanta
  •         Kabuğu soyulmuş meyveler
  •         Karbonat içeren yiyecekler

Uyarı: termosların içerisine konulmaması gereken ürünlerden bahsettik. Ancak alkol ve alkollü ürünleri bu grup içerisinde saymadık. Stanley termos içerisinde dilediğiniz alkollü içeceği buz takviyesi yaparak saatlerce bekletebilirsiniz.

Termosa buz konur mu? 

Stanley termoslar hem sıcak hem de soğuk ürünleri uzun saatler boyunca muhafaza etmekte gerçekten çok başarılı. Termosların kendi performansı ile ürünleri uzun saatler koruyabilmek mümkün ancak birkaç küçük ipucu ile bu saatleri daha da artırabilirsiniz. Sıcak termoslar için içerisinde birkaç dakika kaynamış su bekletebilirsiniz. Soğuk termoslar içinse içeceğinizin yanına ekleyeceğiniz buz ile soğuk tutma süresini uzatabilirsiniz. Termosun içerisine buz eklemek termosa zarar vermez. Buz yalnızca suyun donmuş hali olduğu için içerisinde herhangi bir kimyasal bileşen barındırmaz. Bu sebeple termosun içerisine buz koymak termosa zarar vermez. Dilediğiniz içecek veya yiyecek için termosun içerisine buz koyabilirsiniz.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta buz eridikten sonra su haline geleceği için bazı içecek ve yiyeceklerin tadını bozabilir. Buz eklenince tadı bozulmayacak yiyecek ve içeceklere eklemeniz daha doğru olacaktır. Mesela termosun içerisinde soğuk çay taşıyacaksanız buz koymanızın bir zararı olmaz ancak meyve suyuna buz atmak aromasını hafifletebilecektir. (Meyve sularının termosta uzun süre tutulmasını önermiyoruz kısa süreli kullanımlar için koyabilirsiniz)

Termosun içerisinde alkollü içecekler, soğuk çay, buzlu kahveler koyacaksanız gönül rahatlığı ile buz koyabilirsiniz. Ekstra koyacağınız buz sayesinde termosunuzun soğutma süresi birkaç güne kadar çıkacak.

Termosa süt tozu konur mu?

Stanley termosların içerisine uzun süreli olarak sütün konulamayacağını söyledik. Özetle, termosa süt tozu koymamanızı öneririz. Süt tozu, yapısı gereği bozulmaya meyilli bir ürün olduğu için kolaylıkla bakteri üretir. Uzun süre termosun içerisinde kapalı kaldığında ise termosun içerisine kötü bir koku siner. Uzun süre süt beklettikten sonra termosu yıkasanız bile kokusu çıkmayabilir.

Süt tozu sütün sıvı haline göre işlenmiş bir madde olduğu için süt ile aynı etkiyi göstermez. Süt tozu bulunduran kahveleri termosun içerisinde saklayabilirsiniz. Süt tozu adı üzerinde toz olduğu için kuru bir maddedir. Ancak sıvı ile temas ettiği zaman erir ve işlev gösterir. Süt tozunu direkt olarak termosun içerisine koymak zaten bir işiniz yaramaz. Süt tozu ilaveli bir kahveyi ise termosunuzun içerisine her zaman koyabilirsiniz. Dilediğiniz kadar kahvenizi bekletebilirsiniz.

Süt tozu uzun süre bekleyebilen ve termosa zarar vermeyen bir ürün olmasına karşın biz süt tozu kullanımı çok da önermiyoruz. Sıkı bir kahve sever kahvesinin tadını değiştirmek için ekstra ürünlere ihtiyaç duymaz. Süt tozu veya süt gibi maddeler kahvenin sertliğini kırarak içim kolaylığı sağlar ancak bu durum kahvenin tadını değiştirmeye sebep olur. Ayrıca işlenmiş gıdalar her zaman sağlık açısından zararlıdır.

Son yıllarda yapılan araştırmalar neticesinde kahve çekirdeklerini kendiniz çekerek hazırlayacağınız kahveler hem sağlıklı hem de insan ömrünü uzatıyor. Bu sağlıklı sürece işlenmiş ve paketli ürünleri ekleyerek müdahalede bulunmamanızı her zaman tavsiye ediyoruz. Stanley termosa ne konmaz sorusuna vereceğimiz cevaplardan biri şüphesiz, süt tozu. 

Termosun içine ne konur?

Stanley termosun içine ne konur diye düşünüyorsanız doğru başlığı okuyorsunuz. Termosların içerisinde genellikle günlük yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayacak gıdalar konur. Zaten termosların keşfedilme sebebi ve üretilme amacı da günlük pratik ihtiyaçları karşılamaktı. Çalışırken verilecek bir kahve molası veya ufak tefek atıştırmalıkları sürekli beraberinde taşımak…

Stanley termosların içerisine çay, kahve gibi günlük ihtiyaç duyacağınız sıcak içecekleri koyabilirsiniz. Bunun yanında içerisinde dilerseniz su da taşıyabilirsiniz. Su ihtiyacınız için Stanley mataraları öneriyoruz ancak termosun içerisinde taşımanın da bir zararı yoktur. Stanley termosların içerisinde ıhlamur, kuşburnu, adaçayı gibi bitki çaylarını da muhafaza edebilirsiniz. Stanley termoslar yalnızca kahve severler için tasarlanmadı. Bu termosların işlevleri çay severler için de devreye girebiliyor. Taze demlenmiş sıcacık bir çayı gün boyu yanında taşıyabilmeyi kim istemez ki?

Stanley yalnızca içecekler için sıvı termoslar üretmiyor. Aynı zamanda yemek termosları da mevcut. Bu yemek termoslarında ise daha çok çorba veya sulu yemek gibi sıvı ağırlıklı yemekler korunuyor. Kuru yiyeceklerin termos içerisine girmesi biraz zorluk çıkaracağından genellikle sıvı bazlı yemeklerin konulması daha doğru bir seçim oluyor.

Yemek termosları da içerisindeki yemeği uzun saatler koruyabiliyor. Bu sebeple küçük çocuğu olan anneler için de kurtarıcı öneriler arasında yerini alıyor. Evde hazırlanan bir mama veya çorba Stanley termosları ile gün boyu anne ve bebeği yanında gezebiliyor. Termos kullanmanın rahatlığı ile anneler endişelerinden kurtuluyor minikler ise aç kalmaktan : )

Stanley termoslar hakkında içerisine neler koyabilirsiniz neler koyamazsınız sorularını açıklığa kavuşturacak bir yazı kaleme aldık. Diliyoruz yaptığımız açıklamalar termos kullanım önerileri açısından sizlere fikir önerisi olmuştur. Termos kullanmanın doğru tekniklerini öğrendikten sonra termoslarınızı yaşam boyu yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz. Biz burada yazıyı sonlandırırken herkese keyifli günler diliyoruz. Termos ve termos kullanımı hakkında aklınıza takılan herhangi bir soru işareti için lütfen bize danışmaktan çekinmeyin. 

İlgili İçerikler

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi - Termos Dünyası
Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi

Stanley'nin The Adventure To-Go serisi, taşınabilir termos çözümlerinde geçmişten bu güne benzersiz bir kombinasyon sunuyor. Bu yazıda özellikle incelenen The Adventure...

Contigo'nun yenilenen stoklarından sizin için seçtiklerimiz - Termos Dünyası
Contigo'nun yenilenen stoklarından sizin için seçtiklerimiz

Contigo'nun sevilen su ürünleriyle dolup taşan stoklarımız, şimdi sizlerle! Her biri özel tasarım ve benzersiz özelliklere sahip olan Contigo ürünleri...

Sepetim

Sepetinde ürün yok