Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Araç kullanırken hangi termos tercih edilmelidir? - Termos Dünyası

Araç kullanırken hangi termos tercih edilmelidir?

Kahve öyle bir ihtiyaçtır ki ne zaman nerede başımıza vuracağı belli olmaz. Kriz geldi mi gelir...

Özellikle kriz anlarında içilmezse tüm vücudu etkisi altına alır. Genellikle kahveye ihtiyaç duyduğumuz anlarda içemezsek kafayı toplayamayız. Araç kullanırken dahil. Şimdiye kadar yaşadığınız bu sıkıntıları unutun ve yazıyı okumaya devam edin. Öyle ki araç kullanırken hangi termosu tercih edeceğinizi bilirseniz yoğun şehir trafiklerini bir nebze olsun daha rahat atlatacaksınız.

Yolda, kampta, bayırda, çayırda vs. birçok yerde hangi termosu kullanmanız gerektiği hakkında daha önce konuştuk. Şimdi sıra araç kullanırken hangi termosu tercih etmek gerekir sorusuna geldi.

Araç kullanırken hangi termos tercih edilmelidir? 1

Termos markaları araç kullanımına entegre pek çok termos modeli üretmiştir. Bunların arasında kullanıcıların en sık tercih ettiği tek el kullanımına uygun olanlardır. Tek elinizle direksiyon hakimiyetini sürdürebilmeniz için en önemli kriter bu olmalıdır.

Tek el kullanımına uygun ve herhangi bir endişeye mahal vermeyecek kadar rahat ve kaliteli…

Elinizde tutmadığınız zamanlarda ise aracın ön tarafında bulunan bardak tutucular ile uyumlu bir ürün seçmenizde fayda var. Bardağı tutacak bölgeye rahatça yerleştirip ve almanız sizin için önemli olacak.

Bir termostan beklenen temel özellik içeceğin ısısını uzun süre muhafaza edebilmesi tabi ki bu grupta da önemli. Uzun yol seyahatlerine çıkıyorsanız kesinlikle ısı kaybını uzun saatler önleyecek termosları tercih etmelisiniz. Örnek olarak Türkiye’den Avrupa’ya araç ile çıkacağınız seyahatlerde yahut ülkemizin bir köşesinden bir köşesine gideceğiniz seyahatlerde bu araç termosları en iyi yol arkadaşınız olacak. Zaman zaman uyku bastırdığında ayılmanız için eliniz hemen termosa gidecek.

Araçta kullanılacak termosların kapakları ise yine hem sızdırmayan hem de sıçratmayan özellik göstermesi oldukça önemli. Zira kendinizin ve diğer sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atmamanız için dikkatiniz yoldan başka bir şeye kaymamalıdır. Bu sebeple ise araç kullanırken hangi termosu kullanacağınıza çok iyi karar vermelisiniz. Termos beklenen tüm özellikleri göstermeli. Dikkatinizi dağıtacak sorunlara yol açmamalı ve kesinlikle maksimum düzeyde konfor sağlamalıdır. Tüm şartları sağlayan bir termos tercih ettiğinizde yolculuğa start verebilirsiniz!

Araç kullanırken bardak tutucular ile uyumlu araç termosu modellerini keşfedin

Araç kullanmayı seviyor musunuz? Seviyorsunuz ama trafikten dolayı şikayetçi misiniz? Gelin bu sorunu biraz olsun çözebilmek için bir öneride bulunalım. Araç kullanırken en büyük keyfiniz olan kahveden kendinizi mahrum bırakmayın. İster sabah saatlerinde işe giderken ayılmak için, ister akşam saatlerinde baş ağrısını atmak için, ister gün ortasında yalnızca keyif yapmak için…

Ne zaman isterseniz aracınızda seyir halindeyken kahve içebilmenizi mümkün hale getiriyoruz. Olur mu canım öyle şey! Demeyin. Çünkü araç kullanırken hangi termosu kullanacağınızı bilirseniz bu işten vazgeçemeyeceksiniz.

Araç kullanırken hangi termos tercih edilmelidir? 2

Araç kullanırken hangi termosu tercih etmek gerekir sorusuna cevap ararken göz önünde tutulacak pek çok kriter var ancak en önemli olanların başında bardak tutucular ile uyumlu olması geliyor.

Araç termosunuz aracın bardak tutucusu ile uyum göstermesi kahve keyfinizin bozulmasına engel olacak. Çünkü bu tip uyumluluk göstermeyen termosu hem kullanmak zor olacak (kapağın sürekli açılıp kapatılması gerekir vs.) hem de bir taraftan yan koltukta termosun nereye gittiğini arayıp duracaksınız. Bu tip bir endişe keyif yapmaktan daha çok eziyete dönüşecektir.

Siz de araç kullanırken hangi termosu kullanmalıyım diye düşünüyorsanız araç termos modellerine bir göz atın. Buradaki önerileri göz önünde bulundurarak kendi tarzınıza uygun olan termosu seçin.

Araç termosları karavan yaşamını sevenler için de düşünülmüş harika bir buluş. Sürekli yolda olanlar ve olmak isteyenleri kahve keyfinden mahrum bırakmamak doğrusu tebrik edilecek bir buluş. Hatta buna öyle alışan kimseler var ki varacağı bir hedef olmadan termosu yanına alıp kendini yollara atıyor. Yalnız başınıza düşüncelere dalmak veya partnerinizle sessiz ve huzurlu bir vakit geçirmek isterseniz haydi termosları hazırlayıp anahtarları cebinize atın. Sonra da kendinizi yollara atın.

Araç termosları uzun yol şoförleri için de çok pratik olacaktır. Özellikle karayolları arasında her istediği yerde durup mola veremeyecek kamyon şoförleri kendilerini araç termoslarına alıştırınca bir daha vazgeçemeyecekler. Bardak tutucu ile de uyum içerisinde olan bir termos tercih ettikleri takdirde hiçbir sıkıntıları kalmayacak.

Araç termosları burada aklımıza gelen veya gelmeyen pek çok kişi için hayat kurtarıcı olacak!

Stanley Trigger Action Modelleri (0.25 L. – 0.35 L. – 0.47 L.)

Stanley Trigger Action modellerine göz atın

Ürünleri şimdi incele!

Sızdırmaz kapak - Araç bardak tutucuları ile uyumlu

 

Stanley tüm termos ihtiyaçlarımızda yanımızda olan bir marka. Araç termosları konusunda da pek çok alternatifi mevcut. Stanley Trigger Action muglarının 3 farklı seçeneği mevcut. Bunlar yalnızca hacim olarak farklılık gösterir. 0,25 l, 0,35 l ve 0.47 L. olmak üzerek istediğiniz boyu tercih edebilirsiniz. Ayrıca her boyutun kendi içerisinde renk seçenekleri mevcut.

Trigger Action renk seçenekleri;

  • Kırmızı
  • Lacivert
  • Yeşil
  • Siyah
  • Beyaz

Bu kategorinin yıldızı kırmızı olarak gözükse de klasikten şaşmayanlardansanız yeşili de tercih edebilirsiniz. Yahut tarzınıza uyacak diğer renkleri.

Stanley trigger action travel mug’da uygulanan kilit sistemi termosun hava ile olan temasını kısıtlıyor. Bu da sıcaklığın daha uzun süre korunmasını sağlıyor. Tek tuşla açılabilen demonte kapağı ise kullanımda kolaylık sağlıyor.

Stanley trigger action travel mug tek el kullanımına uygun olarak tasarlanan bir ürün. Sızdırmaz kapak, çift duvarlı vakum ve paslanmaz çelik özellikleri açısından standart bir Stanley ürünü. Araç bardak tutucuları ile uyum gösteren mug elde veya bulaşık makinesinde de kolaylıkla yıkanabilir.

0.47 l serinin en büyük boyu olan ürün ve sıcak içecekleri 7, soğuk içecekleri ise 10 saat muhafaza edebiliyor. Uzun süreli seyahate çıkacaksanız en büyük boyu tercih etmenizde yarar var.

Stanley Neverleak Modelleri (0.25 L. – 0.35 L. – 0.47 L.)

Stanley Neverleak modellerine göz atın

Ürünleri şimdi incele!

Sızdırmaz kapak - Araç bardak tutucuları ile uyumlu

 

Stanley Classic Meverleak seyahat mug’ları da 3 farklı boyut olarak karşımıza çıkıyor. Tükettiğiniz kahve miktarı ile orantılı olarak hangi boyu tercih edeceğinizi belirleyebilirsiniz. Ancak sıkı bir kahve tutkunuysanız kesinlikle büyük boyu tercih etmelisiniz.

Stanley neverleak serisi biraz daha zorlu koşullar için tasarlandığından kapak kısmı hemen açılmayabilir. Bu zorlu kilit sistemi içeceğin sızmaması veya dökülmemesi için tasarlanmıştır.

Stanley neverleak serisi sıcak içecekleri 7 saat soğuk içecekleri ise 10 saat muhafaza edebilir. Buz ilavesi ile soğuk içeceklerin süresi 30 saate kadar çıkabilir. Serinin her ürününde kullanılan sızdırmaz kapaklar bulaşık makinesinde yıkanabilir.

Stanleyin klasik olan bu serisi paslanmaz çelik ile üretilmiştir BPA içermez. Çift duvarlı vakum yalıtımı sayesinde uzun süre ısı kaybını engeller.

Stanley Neverleak renk seçenekleri;

  • Yeşil
  • Siyah
  • Taş rengi
  • Akçaağaç

Contigo Westloop 0.47 L.

Contigo Westloop modellerine göz atın

Ürünleri şimdi incele!

Sızdırmaz kapak - Araç bardak tutucuları ile uyumlu

 

Contigo Westloop Mug tek el kullanımına uygun ve bardak tutucular ile de uyumludur. Sıra dışı ve narin tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Sunduğu birbirinden canlı ve göz alıcı renkleriyle pek çok kahve tutkununu kendisine bağlıyor.

Bu seride kullanılan patentli Autoseal kapak teknolojisi sayesinde kullanımı oldukça rahat ve pratik. Vakumlu yalıtım teknolojisi sayesinde sıcak içecekleri 5 saat soğuk içecekleri ise 12 saat koruyabiliyor. Günlük kullanım için oldukça ideal olan bu seri kullanıcılarına kesinlikle tam memnuniyet sağlıyor.

Autoseal teknolojisi kapaklar bulaşık makinesinde yıkanabilir özellik gösteriyor. Dilerseniz elde de yıkayabilirsiniz.

Bu seride canlı birçok renk var ancak kırmızı ve Raspberry renkleri kesinlikle en göz alıcı olanlar. Bir termostan beklenen tüm özellikleri içerisinde barındıran Contigo Westloop serisi termoslar yolculuk sırasında yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz temel ürünler arasında.

Contigo Pinnacle 0.30 L.

Contigo Pinnacle modellerine göz atın

Ürünleri şimdi incele!

Sızdırmaz kapak - Araç bardak tutucuları ile uyumlu

Contigo göz alıcı termoslar üretmek konusunda kesinlikle çok başarılı. Bu serisinde de yine göz alıcı renkleri mevcut. Ayrıca yine kullandığı Autoseal kapak teknolojisi ile tüm konforu da bünyesinde tutmuş olarak karşımızda. Tek tıkla açılıp kilitlenen bu patentli kapak teknolojisi Contigo’yu öne çıkaran en büyük özelliklerinden birisi.

300 ml hacmi bulunan ve tek el kullanımına uygun olan ürün araç içerisinde kullanmanız için oldukça idealdir. İçeceğinizi düz ya da engebeli her yolculukta içebilirsiniz. Çünkü sızdırmaz ve kilit sistemine sahip kapak bu konuda tam güvence veriyor.

Vakumlu yalıtım teknolojisi sıcak içecekleri 3-5 saat arasında koruyabilir. Soğuk içecekleri ise 10-12 saat arasında muhafaza edebilir. Mevsime ve yolculuğunuzun uzunluğuna göre dilediğiniz ürünü içerisine koyabilirsiniz. 266 gram ağırlığı olan termosu taşımak da oldukça kolay ve hafif. 

Contigo Metra

Contigo Metra modellerine göz atın

Ürünleri şimdi incele!

Sızdırmaz kapak - Araç bardak tutucuları ile uyumlu

 

Contigo Metra vakumlu termos 470 ml hacme sahiptir. Tek el kullanımına uygun olarak üretilmiştir. Tek el kullanımı ile kapağı kolayca baş parmağınızla çevirebilirsiniz. Sıra dışı ve farklı tasarımı ile marjinallere hitap edecek türden bir termos.

Sıcak içeceklerde 5 saat soğuk içeceklerde ise 12 saate kadar ısıyı koruyor. Vakumlu teknolojisi sayesinde üzün süre ısı kaybını önlüyor. Bu termos araç içerisinde de kullanıma elverişli. Özellikle basit tasarımı ve kolay kullanım kapağı sayesinde hiçbir sıkıntı çıkarmıyor.

Bardak tutucularla uyum içerisinde olan bu ürün kesinlikle sızdırma veya dökülme olmasına engel oluyor. Aracınız seyir halindeyken yuvasına yerleştirip yola devam edebilirsiniz.

Contigonun patentli kapak teknolojisi Autoseal bu üründe de yerini alıyor. Yukarıda saydığımız özelliklere ise bu kapak sayesinde kavuşuyor.

Bu üründe 4 farklı renk seçeneği mevcuttur.

  • Buz mavisi
  • Gri
  • Turkuaz
  • Siyah

Her renkte ise dış kısmındaki model aynıdır. Yüzeyi ise kir tutmaz özellik gösterir.

Kullanılan çelik malzeme çift duvar yalıtımı içerir. Aynı zamanda paslanmaz özelliği de bulunur.

Contigo Luxe

Contigo Luxe modellerine göz atın

Ürünleri şimdi incele!

Sızdırmaz kapak - Araç bardak tutucuları ile uyumlu 

 

Contigo Luxe ismiyle üretilen termos bardağın hacmi 360 ml’dir. Minimal bir görünüme sahip bu termos her zaman her yerde en iyi arkadaşın olacak. İçerisinde 3 saat sıcak ve 10 saat soğuk içecek tutabilen bu termos kullanıcıların favori ürünlerinden birisi.

Özellikle şehir içi yapacağınız kısa mesafe yolculuklarda yanınızda taşıyıp araç kullanırken kahvenizi içebileceğiniz şekilde tasarlanmıştır.

Contigo bünyesinin güvenilir kapak teknolojisi Autoseal kullanılmıştır. Kolay kullanım rahatlığı sağlayan bu kapak elde veya bulaşık makinesinde yıkanabilir. Ancak termosun alt kısmı yani gövdesi Termal Vakum Thermalock teknolojisi ile üretilmiştir. Gövde kısmının herhangi bir zarar görmemesi için elde yıkanmasını öneririz. Termosların temizliği hassasiyet ister.

Mavi renkte üretilen bu termos kapak kısmındaki metal renk ile bütünlük gösterir ve kusursuz bir şıklığa kavuşur. Kapak kısmının metalden üretilmesi termosu diğer modellerden ayırır.

Contigo Huron

Contigo Huron modellerine göz atın

Ürünleri şimdi incele

Sızdırmaz kapak - Araç bardak tutucuları ile uyumlu

 

Contigo huron küçük termosların sevilen serilerinden birisi. Kullanımı oldukça rahat ve pratik olduğu için kullanıcıların tercihleri arasına giriyor. Tek el kullanımına uygun kapak yapısında Snapseal teknolojisi kullanılmıştır. Kapakta bulunan sekmeye basarak içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Snapseal teknolojisi ile kahve içmek hem çok kolay hem de çok güvenli. Kapakta bulunan tasarım sayesinde içecekleriniz dökülme ve sıçrama yapmaz.

Araç içerisinde bulunan bardak tutuculara uygun olarak tasarlanmıştır. Konforlu bir şekilde bu termosu kullanabilirsiniz.

Termosun ısıyı tutabilme süresi ise sıcak içeceklerde 6 saat, soğuk içeceklerde 12 saattir. Uzun süreli ısı kaybını önlemesi de yine tercih edilme sebeplerinden birisidir.

3 farklı renk seçeneği bulunan üründen tarzınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Contigo huron serisinden kesinlikle memnun kalacaksınız. Küçük hacimli bir ürün olması sebebiyle ağırlığı da çok fazla değildir.

Thermos JNL 350

Contigo JNL 350 modellerine göz atın

Ürünleri şimdi incele

Sızdırmaz kapak - Araç bardak tutucuları ile uyumlu

Thermos markası da termos grupları arasında popüler ve tercih edilen markalardan birisi. Dayanıklılığı ve kalitesi ile termos kullanıcılarına kendini kabul ettirmiş markalar arasında yer alıyor. Thermos markasının ürünleri de paslanmaz çelikten üretiliyor ve BPA içermiyor.

Çift duvarlı vakum teknolojisi sayesinde sıcak içecekleri 8 saat, soğuk içecekleri 24 saat koruyabiliyor. Uzun süre muhafaza edebilme özelliği markayı tercih edilebilir kılıyor. Thermosun bu serisi ultralight olarak geçiyor. Çünkü yapısı oldukça hafif. 170 gramdan oluşan bu mug’ı taşımak elbette çok kolay.

Thermos ultralight serisi bardak tutucular ile uyumlu olarak kullanılabiliyor. Basit ve sade görüntüsü ile bulunduğu her mekâna uyum sağlıyor.

Tek bit tıkla açabileceğiniz bu termosu seyahatlerinizin her evresinde kullanabilirsiniz. Araç içerisindeyken de sağladığı konfordan yararlanabilir ve yola durmaksızın devam edebilirsiniz. Üstelik kahve keyfini bölünmeden!

Bialetti Termos Kırmızı 0.47 L.

Bialetti termos modellerine göz atın

Ürünü şimdi incele 

Sızdırmaz kapak - Araç bardak tutucuları ile uyumlu

 

Bialetti termoslar küçük yapısı ile dikkatleri çekiyor. Oldukça sade olarak tasarlanan bu termoslar da araçla seyir halindeyken tercih ediliyor. Bu termosun kapağı da sızdırmaz özellik gösterir. Güvenle tercih edebilirsiniz. Baş kısmında ise parmağınız için bir bölme mevcuttur. Termosu buradan tutup taşıyabilirsiniz.

Çift duvarlı yapısı ile sıcak içecekleri 12 saat soğuk içecekleri ise tam 24 saat muhafaza edebiliyor. Isı kaybını önleme konusunda çok uzun süre özelliğini kaybetmeden çalışıyor. İçmek istediğiniz her türlü içeceği içerisine rahatlıkla koyabilirsiniz.

Termosların temizliği de önemlidir. Bialetti termoslarının makinede yıkanması önerilmez. Hassas bir şekilde elde yıkamanız yeterli olacaktır. Termosun yapısı zarar görürse işlevselliği bozulabilir.

Bialetti termoslar da diğer tüm termoslar gibi kahve severlerin vazgeçilmez tercihleri arasında. Her türlü koşula göre tasarlanmış bu termoslar istediğiniz her an yanınızda!

BONUS: burada saydığımız tüm termosların haricinde eğer tek kişilik yerine kalabalık gruplar halinde kullanacaksanız o zaman size 1 Litrenin üzerinde taşıma kapasitesi olan termosları öneriyoruz. 1.4 L veya 1.9 L olan yüksek hacimli termoslardan bulunduğunuz gruba uygun olanını tercih edebilirsiniz. 

Araç içerisinde kullanıma uygun tüm termoslar hakkında yeterince bilgi sahibi oldunuz. Yine de aklınıza takılan herhangi bir soru olursa bize yazabilirsiniz. Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle şimdilik hoşça kalın! 

İlgili İçerikler

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi - Termos Dünyası
Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi

Stanley'nin The Adventure To-Go serisi, taşınabilir termos çözümlerinde geçmişten bu güne benzersiz bir kombinasyon sunuyor. Bu yazıda özellikle incelenen The Adventure...

Sepetim

Sepetinde ürün yok