Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 50₺ İndirim ⭐

Yemek Termosu Doğru Şekilde Nasıl Kullanılır? - Termos Dünyası

Yemek Termosu Doğru Şekilde Nasıl Kullanılır?

Yemek yemek bir çoğumuz için bir keyif aktivitesi. Akşamları televizyon başında, dost meclislerinin eşlik ettiği sofralarda, tatlı kısa atıştırmalıklarda... Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ancak her zaman konfor alanımız içerisinde mi yemek yeriz?

Tabi ki hayır. Yiyecekler vücudumuzun çalışması için ihtiyaç duyduğu bir çeşit yakıttır. Gün içerisinde de yemek yemeye ihtiyacımız olur. İş yeri okul gibi tüm günün dışarıda geçtiği yerlerde öğle yemeği yemek zorunda oluruz. Yemek termosu doğru şekilde nasıl kullanılır sorunun cevabını öğrenince öğle yemeklerinde sevdiğiniz yemekleri yiyebilirsiniz.

Özellikle tüm gününü okulda geçiren çocuklar için annelerin aklı kalmasın. Evde hazırladığınız ve sıcacık ısıttığınız yemekleri yemek termosu ile çocuklarınızın yanına koyabilirsiniz.

Ancaaaak yemek termosunu doğru ve etkili kullanmak için dikkat etmeniz gereken küçük bir iki ipucu var. Bu ip uçlarını takip etmezseniz çocuğunuz okula götürdüğü yemeklerin sıcak kalmamasından şikâyet edebilir. Bu şikâyetin önünü kesmek ve yemek termosunun doğru şekilde nasıl kullanılacağını öğrenmek için aşağıdaki önerilere bir göz atın.

Yemek termosu nasıl kullanılır?

Bu konu hakkında hiç fikriniz olmasa bile yemek termosu nasıl kullanılır sorusuna bazı temel cevapler verebilirsiniz. Kapağını kapatırken dişli atlamasını dikkat etmek, temizliğini aksatamamak gibi akıllara gelen ilk cevaplar, yemek termosu nasıl kullanılır sorusunun en temel cevaplarıdır. 

Aşağıda yemek termosu nasıl kullanılır sorusunu en doğru şekilde 

  1. Asla ve asla yemeği termosun içerisine direk koymayın.
  2. Kaynamış suyu termosun içerisine doldurun ve kapağını kapatıp bekleyin.
  3. Önceden hazırladığınız yemeği mikrodalga fırında ısıtın.
  4. Yemek ısındıktan sonra termosun içerisindeki suyu dökün ve hemen yemeği termosun içerisine koyun.
  5. Bu işlemi yaparken ısı kaybı olmaması için elinizi olabildiğince çabuk tutun.
  6. Termosun kapağını hemen kapatın.
  7. Kapağın doğru şekilde kapandığından emin olun. Çantaya dökülmemesi önemli.
  8. Tüm işlemleri uygulayıp kapağı kapattıktan sonra termosu çantaya yerleştirin.

İşte tüm bu kolay adımları uygulayarak çocuğunuza en sevdiği ve sağlıklı olarak hazırladığınız yemekleri öğle yemeğinde sunabilirsiniz. Bu sayede çocukları zararlı yiyeceklerden uzak tutmuş olursunuz.

Miniklerin Seveceği Birkaç Alternatif Yemek Önerisi

Stanley yemek termosu modelleri, ailelerin çocukları için en çok tercih ettiği yemek termosu modellerinin başını çekiyor. Yemeklerin sıcaklığını uzun süre koruyan Stanley yemek termosu modelleri ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarını ürün açıklamalarında bulabilirsiniz. Hangi yemek termosu modelini tercih etmeniz gerektiği konusunda ikilemde kalırsanız bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin.  

Sızdırmaz kapak, kendinden kaşıklı modeller ve uzun süre sıcak/soğuk tutma performansı sayesinde yemeğinizi yanınızda taşırken gözünüz arkada kalmasın! Beslenme gibi hayatımıza doğrudan etki eden önemli bir konuda, işi uzmanına bırakmak gerektiğini düşünüyoruz :) 

Karnabahar Köftesi

Ah bu çocuklara sebze yedirirken ne kadar da zorlanırız, öyle değil mi? Ama teknikte yapacağınız ufak bir değişiklikle istediğiniz sebzeyi çocuğunuza yedirebilirsiniz. Örneğin karnabaharları haşlayıp köfte şeklinde kızartabilirsiniz. Bu sayede hem çocuğunuz karnabahar yemiş olacak hem de ne yediğini anlamayacak.

 

Stanley Klasik Legend Paslanmaz Çelik Yemek Termosu Kaşıklı 0,40 LT (Yeşil)

Bu ürün şu an Termos Dünyası'nda indirimde!

579 TL yerine 459 TL

İndirimli Satın Al

Sızdırmaz kapak!

7 saat sıcak, 7 saat soğuk tutar.

Kendinden kaşıklı!

 

 

Üstelik köfte çocukların çok sevdiği bir yemek olduğundan keyifle yiyecek. Önceden kızarttığınız karnabahar köftelerini mikrodalgada ısıtıp termosun içerisine koyabilirsiniz.

Soslu Makarna

Makarnayı hangi şekilde yaparsak yapalım çocuklar bayılır. O zaman siz de çocuğunuzun en sevdiği soslu makarnayı hızlıca pişirerek ve doğru teknikleri uygulayarak termosa yerleştirebilir ve öğle yemeğini hazırlayabilirsiniz. Ton balıklı makarna, domates soslu makarna, kremalı tavuklu makarna aklınızda bulunacak birkaç alternatif öneri olabilir.

Sevimli ve Doyurucu Pankekler

Pankek son dönemlerde çocukların çok sevdiği lezzetler arasında. Anneler için de hazırlaması oldukça kolay. Çocuğunuz sabahları hazırlanırken siz de hızlıca pankekleri tavada yapıp termosun içerisine koyabilirsiniz.

Ancak termosun çapını geçmeyecek büyüklükte olmasına dikkat edin. Pankekin yanına ise çocuğunuzun en sevdiği meyveleri dilimleyerek koyabilirsiniz.

İsveç Köfte

Hepimizin İkea lezzetlerinden tanıdığı İsveç Köfteler pekâlâ çocukların öğle yemeği olabilir. Yanına ekleyeceğiniz bir makarna veya patates püresi ile öğle yemeği keyfini ikiye katlayabilirsiniz. Termosun içerisinde sıcaklığını muhafaza edecek köfteler öğle saati geldiğince hala sımsıcak kalacak!

isveç köfte, yemek termosu


Tatlı Patates Topları  

Sürekli aynı patatesi yemekten sıkılan çocuklarınız için tatlı patatesi deneyebilirsiniz. Tatlı patatesleri haşladıktan sonra içerisine yağ, tuz ve mısır gibi çocukların seveceği eğlenceli malzemeler ekleyerek top haline getirebilirsiniz. Bebek mamasına benzeyen püreyi yemek istemeyen afacanlar için değişik bir öneri olarak uygulayabilirsiniz.

Küçük Bir Not

Yemek termoslarını yalnızca okula giden çocuklar için değil, daha küçük bebeğiniz varsa onun için de kullanabilirsiniz. Aynı adımları uygulayarak bebeğiniz için hazırladığınız mamayı veya çorbayı termosun içerisine yerleştirerek parka götürebilirsiniz.

Bu sayede parkta daha uzun kalabilir oyun keyfini kesintisiz yaşayabilirsiniz. Yemek termosu doğru şekilde nasıl kullanılır sorusunun cevabını öğrendikten sonra dilediğiniz ihtiyacınız için kullanabilirsiniz.

Termosun Temizliği Hakkında

Bu termosu düzenli olarak kullanacağınız için temizliği oldukça önemlidir. Her gün okuldan sonra termosu kontrol edip içinde kalan yiyecekleri dökmeli ve temizliği gerçekleştirmelisiniz. İçerisinde kalan yiyecek olmasa bile termosun temizliği her gün mutlaka yapılmalıdır. Termosun bulaşık makinesinde yıkanıp yıkanmaması modeline göre değişir. Ancak her modeli elde rahatlıkla yıkayabilirsiniz.

 

Stanley 0.7L Classic Legendary Food Jar Klasik Yemek Termosu Lacivert

Bu ürün şu an Termos Dünyası'nda indirimde!

679 TL yerine 518 TL

İndirimli Satın Al

Sızdırmaz kapak!

12 saat sıcak, 12 saat soğuk tutar.

Kendinden kaşıklı!

 

 

Termosu güzelce yıkadıktan sonra kurumaya bırakın. Kuruma sürecinde kapağı açık kalmalı. İçerisi tam kuruduktan sonra kapağı kapatıp ertesi güne hazır hale getirebilirsiniz.

Bu yazımızda yemek termosu doğru şekilde nasıl kullanılır konusunu ele aldık. Umuyoruz ki okuduklarınız, yemek termosunuzu nasıl temizlemeniz gerektiği konusunda soru işaretlerinizi gidermek için yeterli olmuştur. Tüm soru, görüş veya önerileriniz için bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. Görüşmek üzere!

İlgili İçerikler

Bir çocuğun elinde pembe bir termos tuttuğu, yanında başka bir çocuğun olduğu dış mekan sahnesi. Arka planda yeşil bir çayır ve tepelik bir manzara görülmekte. Çocuklar neşeli bir şekilde gülümserken, termos markası net bir şekilde görülebiliyor.
Çocuklar İçin Eğlenceli Pipetli Su Şişesi Modelleri: Renkli ve Sağlıklı Seçimler
Çocuklar için eğlenceli pipetli su şişesi modellerimiz, çocukların su içme alışkanlığını teşvik ederek sağlıklı büyümelerine katkıda bulunur. Renkli tasarımlar ve sevimli karakter baskılarıyla donatılmış bu ürünler, hem evde hem de dışarıda bolca su içmelerini sağlar. Güvenli ve dayanıklı malzemelerden üretilen Contigo Gizmo serisi ile çocuklarınızın su içme deneyimlerini hem eğlenceli hem de sağlıklı hale getirin. Bu renkli ve dayanıklı suluklar, çocuklarınıza sağlıklı su içme alışkanlığı kazandırırken, hayal güçlerini de besler.
Üç arkadaş ve bir köpek, güneşli bir günde, renkli sırt çantaları ve termoslarla kaldırımda yürüyorlar. Her biri farklı renkte termos tutarken rahat kıyafetler giymişler ve arkaları dönük şekilde ilerliyorlar.
Trend Renklerle Yazın Moda Termosları
Renkli ve işlevsel termoslar yazın sıcak günlerinde vazgeçilmez aksesuarlarınızdır. Termos Dünyası olarak sizlere özel hazırladığımız bu yazımızda, çevreye duyarlı ve şık tasarımlı popüler termos ve su şişelerini inceliyoruz. Sizler için hazırladığımız birbirinden renkli bu termos modelleriyle yaz boyunca soğuk içeceklerinizi yanınızda taşıyabilir, her yudumda hem serinliği hem de tarzınızı hissedebilirsiniz. Şimdi, yazın en moda termoslarına daha yakından bakalım!
Termos Dünyası'nın Outdoor Etkinlikler ve Festivaller İçin İdeal Termosları
Termos Dünyası'nın Outdoor Etkinlikler ve Festivaller İçin İdeal Termosları
Doğada maceraya atılırken veya festivallerde zaman geçirirken içeceğinizin sıcaklığını korumanız önemli.
Doğada Termosla Kahve Deneyimleri - Termos Dünyası
Doğada Termosla Kahve Deneyimleri

Termoslar, kahvenizi saatler boyunca sıcak ve taze tutarak, doğanın tadını çıkarırken yanınızda sıcacık kahve taşımanızı sağlayan güvenilir bir dosttur.

Sepetim

Sepetinde ürün yok