Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Sporcu matarası modelleri hayatın bir çok alanında hayatınızı kolaylaştıracak

Sporcu matarası modelleri hayatın bir çok alanında hayatınızı kolaylaştıracak

Spor dünyasının içerisinde profesyonel olarak yer alan sporcuların hayat düzenleri ve alışkanlıkları normalden biraz farklıdır. Sporu hayatının bir parçası haline getirmiş profesyonel ve profesyonel olma yolunda ilerleyen tüm sporcuların hayata bakış açılarının farklı olması gibi kullandıkları ekipmanların da farklı olması son derece doğaldır. Sporcu matarası, sporcu çantası gibi pek çok gündelik ekipmanı sporla birleştirecek tarzda kullanırlar.

Genel itibariyle küçük yaşlardan başlayan spor alışkanlıkları eğer kişinin yeteneği ve ilgisi varsa hayatının temel taşı olabilir. Profesyonel sporcuların pek çoğu spor yapmaya küçük yaşlarda başlayan sporculardır. Elbette çocuk yaşta başlamayıp daha sonradan sıkı bir çalışma ile arayı kapatanlar da olabilir. Ancak bir insan hayatının geri kalanına spor yaparak devam etme kararı aldıysa önce durup bir düşünecek ve hayatında devrim niteliğinde değişimler yapacaktır.

Sporcuların içtikleri suyun bile sporcu matarası denilen farklı tasarımlarda olması, onları yaptıkları işe daha da konsantre eder. Çünkü spor yapmak belli kuralları gerektirir ve iyi bir sporcu yaptığı her şeyde attığı her adımda ölçülü ve kontrollü olmalıdır.

contigo termos banner

Sporcuların ayakkabıları da gündelik giydiğimiz spor ayakkabılardan farklı olarak tasarlanır. Hatta ayakkabı mevzu profesyonel spor için o kadar önemlidir ki farklı spor dalları için farklı tasarımlarda ayakkabılar üretilir. Örnek vermek gerekirse kort tenisi oynayanlar için özel üretim ayakkabılar varken, futbol oynayanlar için üretilen ayakkabılar bambaşkadır.

Biz yazımızın konusuna dönelim ve sporcu mataraları hakkında daha detaylı konuşmaya devam edelim.

Sporcu matarası kullanımının sağladığı avantajlar

Sporcu matarası kullanımın sağladığı avantajlar pek çoktur. Bu avantajlar sporcuların kariyer başarıları açısından da mühimdir. İlk olarak sporcuların su içerken sporcu matarası kullanmaları sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Şöyle ki iyi bir sporcu dengeli ve düzenli beslenerek vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almalıdır. Aynı şekilde vücudunun ihtiyaç duyduğu suyun ölçüsünü de bilmeli ve su tüketirken buna göre tüketmelidir. Gereğinden fazla veya eksik su tüketimi böbreklere zarar verir. Sporcular ise tamamen bedenlerinin sağlıklı olması koşulu ile kariyerlerine devam ederler. Bu sebeple içmeleri gereken su miktarını sporcu matarası kullanarak kontrol altında tutabilirler.

Sporcu mataraları termos özelliği göstermesi sebebiyle içerisindeki suyun ısısını da muhafaza edebilir. Güneşin altında yapılan müsabakalarda suyun sıcaklığını korumak gereklidir. Pet şişede bekleyen sular yüksek sıcaklıktaki havada içilemez hale gelirken, sporcu mataralarında bekleyen suların sıcaklık seviyesi etkilenmez. Müsabakaya ara verildiğinde sporcular ihtiyaç duydukları soğuk suyu mataraları sayesinde içebilirler.

Sporcu mataraları ergonomik yapıda üretilirler bu sebeple tek el kullanımına uygundur. Bazı spor dalları doğası gereği ellerden birisini meşgul edebilir. Bu halde mecburen tek el kullanılarak su içmek gerekir. Örneğin bisiklet sürmeyi aklınıza getirin. Direksiyon hakimiyetini tek elle sağlamaya devam ederken tek elinizle sepetinizden matarayı alıp suyunuzu içebilirsiniz.

contigo avex dış mekan fotoğrafı

Sporcu mataralarının ergonomik yapıda olduğunu ve tek el kullanımına uygun olduğunu söyledik. Sporcu mataralarının bir kısmında bulunan tek tuşla açılır kapak teknolojisi sayesinde bu mümkündür. Normal şişelerde ulaşamayacağınız bu kapak teknolojisini sporcu matarası edinerek kullanabilirsiniz.

Sporcu matarası kullanımının sağladığı avantajlara bir başka örnek ise her an suya ulaşabilme imkanınızın olmasıdır. Pet şişelerde su içerken her zaman su satın alabilecek bir tesis bulamayabilirsiniz. Ancak spor çantanızdan eksik etmeyeceğiniz sporcu matarası sayesinde en ıssız çölde bile kaybolsanız suya erişebilme olanağınız olacaktır. Çölde kaybolmak biraz abes gibi durabilir ancak doğa sporlarıyla ilgileniyorsanız bir gün belki bir çölde yolculuk yapmak aklınıza gelebilir.

Sporcu matarası sağlıklı mı?

Sporcu matarasının sağlık açısından sağladığı yararlara gelirsek bu soruya geniş bir cevap verebiliriz. Şöyle ki sporcu matarası sağlıklı mı diye düşününce hem bireysel hem de toplumsal sağlığa katkı sağladığını görebiliriz.

Bireysel anlamda yukarıda da açıkladığımız gibi sporcuların antrenman ve maç esnasında içtikleri su oranını kontrol altında tutmalarına yarar. Bunun haricinde yeterli miktarda su tüketimi vücudun tüm fonksiyonlarının doğru çalışmasına etki eder.

contigo su şişesi mavi

Toplumsal sağlığa gelince sporcu matarası kullanmak plastik ve cam şişe kullanımını azaltacağından doğaya bırakılacak atıkların azalmasına yardımcı olur. Sporcu mataraları sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm açısından oldukça önem arz eden ürünlerden birisidir. Hatta sporcu matarasının kullanımı sporcular haricinde de yaygınlaşırsa küresel sorunlarla büyük ölçüde başa çıkılmış olabilir.

Sporcu matarasının sağlıklı olduğu konusunda hemfikir olabildiysek şimdi yeni bir soruya geçiyoruz. 

Sporcu matarası okulda kullanılır mı?

Her gün okula giden çocukların temel ihtiyaçlarından birisi de su içmektir. Genellikle ilkokula başladığımızda ebeveynlerimiz bizlere suluk alır ve birkaç yıl kullandıktan sonra suluklar rafa kalkar. Yerine kantinden cam veya pet şişelerde su almak gelir. Oysaki su matarası veya sporcu matarası her yaşta ve her yerde kullanılabilir.

Çizgi kahramanların geride kaldığı yaşlara geldikten sonra daha profesyonel ürünler olan sporcu matarası kullanımı özellikle gençler için doğru tercih olabilir. Ürünün ismi sporcu matarası olduğu için yalnızca sporcular kullanabilir anlamına gelmez. Sporcu mataralarını her yaştan insan her yerde özellikle gençler okullarda kullanabilir.

İlgili İçerikler

Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri
Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri

Kurumsal hediye olarak tercih edilebilecek en iyi termos modelleri  Firmaların kurumsal hediyeler için en çok tercih ettikleri ürünlerin başında termos...

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Sepetim

Sepetinde ürün yok