Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 50₺ İndirim ⭐

Mutlaka Denemeniz Gereken 7 Farklı Yürüyüş Türü - Termos Dünyası

Mutlaka Denemeniz Gereken 7 Farklı Yürüyüş Türü

Yürümek sadece bir spor değildir. Kendini her şeyden soyutlayıp ormanda yaşamaya başlayan Henry David Thoreau tarafından yazılmış "Yürümek" adlı kitap önerisiyle bu yazımıza başlayalım. Yürümenin felsefesine inmek ve bu konu hakkında daha derinlere inmek isteyenlerin ilgisini çekebilir.

İnsanlar, yüzyıllar boyunca sağlıklı bir yaşam sürmek için açık havada vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bu keyifli süreçte yeni keşifler yaparken biraz ter atmanın verdiği mutluluk, belki kulağa garip gelebilir ama gerçekten mükemmel bir his. Elbette düzenli olarak yaptığınız park yürüyüşleri gibi rutine bağlayan eylemlerden bahsetmiyoruz.


1- Manzarayı iliklerinize kadar hissettiğiniz meditasyon yürüyüşleri


Aslında tüm yürüyüşler, eğer siz isterseniz bir meditasyona dönüşebilir. Kötü duygulardan arınıp, negatif hislerden uzaklaşarak hayatımızı ya da o an odaklanmamız gereken konuya sağlıklı bir şekilde yoğunlaşırız. Bulunduğunuz yerde ağaçların, kuş ve su seslerinin içinde, doğa ile iç içe bir yürüyüş yapın.


2- Sahil yürüyüşlerinin keyfi başka


Deniz ile aramızda bir sorun yoksa "sahil" kelimesini negatif olarak algılamamız mümkün değildir. Yoğun çalışma temposundan kaçmak için harika bir alternatif olan sahilde yürüyüş yapın. Genellikle kafamızın içinde sürekli dönen sorunlar, sesler, düzenli olarak yapılan doğa yürüyüşleriyle birlikte tarihe karışacak. Hayat temposunun sizi içine çekmesine izin vermeyin. Sağlıklı kararlar alabilmek ve kendinizi iyi hissetmek için zihninizde yer açın.


3- Doğa yürüyüşleri yapın


İster hobi olarak yürüyüşler yapıyor olun ister maceracı, doğada yürüyüş yapmak çok hoşunuza gidecek. Sadece ağaç seslerinin olduğu, belki aralarda ufak akarsu sesleri duyduğunuz bir rotada yürümek ruhunuza çok iyi gelecek. Elbette sadece ruhunuza değil, vücut sağlığınız için de ihtiyacınız olanı fazlasıyla depolayacaksınız. Ama arayı çok açmamanızı öneririz. Bizde alışkanlık yaptı yapmadan duramıyoruz. Termosumuza aldığımız taze filtre kahve ile doğanın keyfini çıkarmak ekipçe en büyük hobilerimiz arasında yer alıyor.

İklim krizinin iyice kendini göstermesi, bu konuya karşı duyarsız kişilerin dikkatini çekmeyi başardı. Umarız bu yıl doğaya karşı bilinçlendiğimiz ve çok daha geç olmadan iklim krizine yönelik çalışmalara hız verdiğimiz bir yıl olur. Yoksa doğa yürüyüşlerinin keyfini çıkarmak hatta yaşamak hiç de kolay olmayacak.


4- Tarihi geziler yapın


Doğaya doyduğumuza göre tarihi geziler yapmamızın zamanı geldi. Ülkemiz tarihi anlamda gerçek bir cennet. Belki dünyaya açılmak istiyor olabilirsiniz ancak ülkemizde keşfedilecek birçok güzellik olduğunu unutmayın. Coğrafi konumuyla dünyanın en önemli geçiş güzergahlarından biri olan Türkiye'de ilgi alanınıza göre gezip görebileceğiniz birçok müze ve şehir bulunuyor. Hem tarihi hem doğa gezisi yapmak isteseniz bile Amasra, Ulubat ya da Oylat'ı güzergahınıza ekleyebilirsiniz. Ya da Likya, Roma ve Bizans uygarlıklarından kalan tarihi yapıları olan Olimpos'ta hem doğal hem gizemli bir tatil geçirebilirsiniz. Çıralı'da 3 bin yıldır yanan ateşi görebilir, dünyanin en güzel kumsallarından birinde denize girebilirsiniz.


5- Yürüyüşlerinize bisikletinizi dahil edin


İki tekerin verdiği özgürlük hissini biliyor musunuz? Bisikletinize atlayıp hiç bilmediğiniz yerlere sürmek, manzaraya karşı mola verip bir kahve demlemek... Her saatin ayrı olay olduğu hareketli hayatınızda kendinize özgürleşeceğiniz bir zaman dilimi oluşturun. Biz kahve, termos ve öğütücümüzü çantamıza atıyor kısa yolculuklar ile yoğun tempomuzu küçük sürprizler ile güzelleştiriyoruz. Hobimizin işimize dönüşmesinin keyfinin üstüne doğayı keşfetmenin verdiği mutluluk paha biçilemez. Bulunduğunuz il ve ilçeye göre en yakınınızda gidebileceğiniz yerleri listeleyin ve ertelemeyin!


6- Yeni başlayanlar için yürüyüş


Daha önce yürüme alışkanlığınız yoksa, bu yazıya denk geldikten sonra bir "acaba?" demişsinizdir. Eğer tüm bu planları gözünüzde büyütüyorsanız küçük düşünün. Dışarıya çıkın ve sadece yürüyün. Kendinizi alıştırmak için daha kısa rotalar tercih edebilirsiniz. 1.5-2 km. arasında rotalar başlangıç için idealdir. Yürümeye başladıktan sonra belki her gün önünden geçtiğiniz sokaklarda fark etmediğiniz detaylar gözünüze çarpacak. Ertelemeyin ve yürüyüş rotanızı hemen oluşturun.


7- Profesyonel bir yürüyüş rotasına dahil olun


Bu artık işin gelip gelebileceği en son noktalardan biri. Yürüyüş tutkunuzu bir basamak yukarıya taşımak ve dayanıklılığınızı test etmek için kendinizi zorlamalısınız. Profesyonel olarak yürüyüş yapan gruplar ile sosyal medya üzerinden iletişime geçin. Çantanızı hazırlayın ve harekete geçin. Zorluklara göğüs germenin ve yeni yerler keşfetmenin mutluluğunu yaşayın. Yolunuz düşerse buraya da bekleriz. Umuyoruz ki bu yazımız içinizdeki yürüme isteğini hareSağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle diyor ve blog yazımızın sonuna geliyoruz. Hoşça kalın.

İlgili İçerikler

Bir çocuğun elinde pembe bir termos tuttuğu, yanında başka bir çocuğun olduğu dış mekan sahnesi. Arka planda yeşil bir çayır ve tepelik bir manzara görülmekte. Çocuklar neşeli bir şekilde gülümserken, termos markası net bir şekilde görülebiliyor.
Çocuklar İçin Eğlenceli Pipetli Su Şişesi Modelleri: Renkli ve Sağlıklı Seçimler
Çocuklar için eğlenceli pipetli su şişesi modellerimiz, çocukların su içme alışkanlığını teşvik ederek sağlıklı büyümelerine katkıda bulunur. Renkli tasarımlar ve sevimli karakter baskılarıyla donatılmış bu ürünler, hem evde hem de dışarıda bolca su içmelerini sağlar. Güvenli ve dayanıklı malzemelerden üretilen Contigo Gizmo serisi ile çocuklarınızın su içme deneyimlerini hem eğlenceli hem de sağlıklı hale getirin. Bu renkli ve dayanıklı suluklar, çocuklarınıza sağlıklı su içme alışkanlığı kazandırırken, hayal güçlerini de besler.
Üç arkadaş ve bir köpek, güneşli bir günde, renkli sırt çantaları ve termoslarla kaldırımda yürüyorlar. Her biri farklı renkte termos tutarken rahat kıyafetler giymişler ve arkaları dönük şekilde ilerliyorlar.
Trend Renklerle Yazın Moda Termosları
Renkli ve işlevsel termoslar yazın sıcak günlerinde vazgeçilmez aksesuarlarınızdır. Termos Dünyası olarak sizlere özel hazırladığımız bu yazımızda, çevreye duyarlı ve şık tasarımlı popüler termos ve su şişelerini inceliyoruz. Sizler için hazırladığımız birbirinden renkli bu termos modelleriyle yaz boyunca soğuk içeceklerinizi yanınızda taşıyabilir, her yudumda hem serinliği hem de tarzınızı hissedebilirsiniz. Şimdi, yazın en moda termoslarına daha yakından bakalım!
Termos Dünyası'nın Outdoor Etkinlikler ve Festivaller İçin İdeal Termosları
Termos Dünyası'nın Outdoor Etkinlikler ve Festivaller İçin İdeal Termosları
Doğada maceraya atılırken veya festivallerde zaman geçirirken içeceğinizin sıcaklığını korumanız önemli.
Doğada Termosla Kahve Deneyimleri - Termos Dünyası
Doğada Termosla Kahve Deneyimleri

Termoslar, kahvenizi saatler boyunca sıcak ve taze tutarak, doğanın tadını çıkarırken yanınızda sıcacık kahve taşımanızı sağlayan güvenilir bir dosttur.

Sepetim

Sepetinde ürün yok