Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Spor yaparken kullanabileceğiniz en iyi termos ve su matarası modelleri - Termos Dünyası

Spor yaparken kullanabileceğiniz en iyi termos ve su matarası modelleri

Bu yazımızda sporcu matarası modellerini ele alacağız. Spor salonuna gitmek, düzenli olarak egzersiz yapmak kendimiz için gerçekten tatmin edici bir deneyimdir. Sporcu disiplinine sahip olmanın karşılığında verilen emeği çok iyi biliyor, saygı duyuyoruz. Elbette düzenli olarak egzersiz yapmak için salona gitmeye gerek yok. Evde ya da açık havada sporunu aksatmayan tüm sporcu okurlarımıza selam olsun!

Egzerizden önce ve sonra, susuzluk çekmemek için düzenli olarak su tüketilmesi gerekmektedir. Gün içinde tüketmemiz gereken su miktarının dışında, spor esnasında vücudumuza su takviyesi yapmak gerekir. Hidrasyon, sağlık ve zindeliğin belki de en çok gözden kaçan anahtarlarından biridir. Gerekli miktarda su içtiğinizde, enerji seviyeniz yükselir, zihinsel netlik artar ve vücudunuz egzersiz için hazırlanır. Bu yüzden spor yapanlar ve spora yeni başlamayı düşünenler için bir liste hazırlamak istedik. Bu listede sporcu matarası modellerini ele aldık.

Sporcu Termosu

Formunuzu korumak veya daha iyi bir forma sahip olmak için çıktığınız bu yolda, bol miktarda su içmek düzenli beslenme kadar önemlidir. Sporcu termosu ve sporcu matarası modellerinden birine sahip olarak su içme alışkanlığınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Sporcu termosu sahibi olarak düzenli olarak su içmeniz gerektiğini kendinize hatırlatmakla kalmayacak, gereksiz plastik kullanımının da önüne geçeceksiniz. Sporcu termosu BPA içermeyen, çevre dostu, geri dönüşüme uygun malzemelerden üretilmektedir. Paslanmaz çelik sporcu termosu modelleri aşağıda sıraladığımız ürünler arasında en dayanıklı ürünlerdir.

Spor yaparken su içmeyi daha keyifli hale getirirken çevre dostu yöntemler arıyorsanız ihtiyacınız olan tek şey bir sporcu termosu. Yapay kimyasallardan arındırılmış, uzun ömürlü su şişeleri modellerin sanal mağazamız üzerinden göz atabilirsiniz. İyi bir sporcu termosu satın almadan önceler nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bu konu hakkında fikriniz yoksa biraz da nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedelim.

Sporcu Su Matarası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sporcu su matarası arayışındayken kriterler aşağı yukarı bellidir. Çok pahalı olmaması, uzun ömürlü olması, çevre dostu olması ve daha bir sürü şey. Spor yaparken kullanmanız için tasarlanmış ürünlerin bazılarını sizin için listeledik. Araya spor salonları için özel olarak hazırlanmamasına rağmen şık tasarımlı su şişeleri de koyduk. Termos üzerinde çalışılarak ortaya çıkarılan sanat eserlerinin ilginizi çekebileceğini düşündük.

Malzeme Kalitesi

İnsanlar eskiden sade plastik su şişelerini ucuz oldukları, kullanışlı oldukları ve kırılmadıkları için çok tercih ederdi. Plastik şişelerin haricinde cam şişeler de ilgi görürdü. Bunun sebebi plastik malzemenin su ile doğrudan temas etmemesiydi. Ancak sporcu matarası üretiminde kullanılan teknikler geçen zaman ile birlikte çok gelişti. Paslanmaz çelikten üretilen sporcu termosu modelleri, çok daha geniş kapsamlı kullanımlara hizmet edebiliyor. Aynı zamanda soğuk suyunuzun uzun süre soğuk kalmasını sağlıyor. Plastik su şişeleri ise BPA içermeyen, çevre dostu, geri dönüşüme uygun materyallerden üretiliyor.

Eski tip plastik su şişeleri BPS ve BPA içeren malzemelerden üretiliyordu. Bu sadece çevreye değil insan vücudu için de zararlı. Çünkü BPS veya BPA içeren su şişelerinde bulunan kimyasallar suyunuza sızar. Aynı zamanda çevre için de çok zararlıdır. Cam şişelerin de kırılma tehlikesini düşündüğümüzde tüm oklar iki alternatife çıkıyor. Ya BPA içermeyen plastik bir matara alacaksınız ya da paslanmaz çelikten üretilen bir su termosu sahibi olacaksınız.

Kapak Tasarımı

Akılda tutulması gereken bir diğer önemli faktör ise söz konusu su şişesinin kapağıdır. Kapak, spor esnasında rahatça kullanıma uygun olmalıdır. Çevirmeli kapaklar spor esnasında daha zahmetli bir kullanım deneyimi sunar. Bazı sporcu matarası modelleri, üstten kolayca buz eklemenize izin veren bir tasarıma sahiptir. Bu noktada kişisel tercihleriniz ön plana çıkıyor. Şişenizin kapak tasarımının nasıl olmasını istiyorsanız aşağıda listelediğimiz termoslar arasından hoşunuza giden modele yönelebilirsiniz.


Kapak tasarımının olmaza olmazı, sızdırmaz olmasıdır. Hareket halinde ya da çantanızda taşırken su şişenizin sızdırma yapmaması çok önemlidir. Aşağıda listelediğiz spor için özel olarak tasarlanan modeller, iyi bir sızdırmazlığa sahiptir, asla sızdırmaz.

Her şeyden önce, su şişenizin kapağında mutlaka bir vida olması gerekir. Bu, şişenizi kolayca durulayabilmeniz, yeniden doldurabilmeniz ve buz küpleri eklemeniz için çok önemlidir. Aynı zamanda, kapağın iyi bir sızdırmazlığa sahip olması gerekir, böylece hiçbir yere su sızdırmaz.

Taşıma kolaylığı

Spor su şişesi ararken akılda tutulması gereken bir diğer önemli nokta ise kullanım ve taşıma kolaylığıdır. Alacağınız su şişesi, koşu bandında koşarken bile tutmayı kolaylaştıran ergonomik bir tasarıma sahip olmalıdır. Ayrıca, kaymaz kaplamaya sahip olmasıher zaman faydalıdır. Bu sayede hareket halinde bile rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca, birçok spor salonu su şişesi, rahatça taşıyabilmeniz için bir tür halka veya taşıma kayışı ile birlikte gelir.

Ekstralar

Her zaman arayabileceğiniz bazı ekstralar olabilir. Bazı su şişeleri, içine buz atmanızı kolaylaştıran bir tasarıma sahiptir. Öte yandan bazı spor salonu su şişelerinde ayrıca ölçüm işaretleri bulunur, böylece spor salonunda vakit geçirdiğiniz süre boyunca ne kadar su içtiğinizi kolayca takip edebilirsiniz. Biz genellikle hepsini içiyoruz gerek kalmıyor...

1- Stanley GO Quick Flip Su Şişesi 16OZ 0.47 Lt.

Stanley Go Quick Flip Su Şişesi 0.47 L., bir su şişesinden çok daha fazlası! Paslanmaz çelikten üretilen şişe vakum yalıtımı üzerine yapılan seramik kaplamadan oluşmaktadır. Seramik dış kaplaması sayesinde leke tutmaz dış yüzey, metalik tat ve koku vermeyen iç yüzey ile birleşerek mükemmel deneyim sunuyor.

Soğuk içeceklerinizin sıcaklığını 7 saat boyunca koruyor. Buz takviyesiyle bu süreyi 30 saate çıkarabilirsiniz.

Ürünü İncele

2- Stanley GO Ice Flow Water Bottle 22OZ 0.65 Lt.

Spor salonu dışında, sahil yürüyüşleri ya da direksiyon başında tek el kullanımına müsaade eden bir termos arıyorsanız bu ürün tam sizin için tasarlanmış diyebiliriz. Özel kapak tasarımı sayesinde termosu kafanıza dikmeden kullanabileceğiniz bir kullanım deneyimi sunan Go Ive Flow, Termos Dünyası mağazasında sizi bekliyor.

Soğuk içeceklerinizin sıcaklığını 12 saat boyunca koruyor. Buz takviyesiyle bu süreyi 48 saate çıkarabilirsiniz.

Ürünü İncele

3- Stanley GO Quick Flip Su Şişesi 24OZ 0.70 Lt.

Go Quick Flip’te Ceramivac Teknolojisi kullanılmıştır. Paslanmaz çelikten üretilen şişe vakum yalıtımı üzerine yapılan seramik kaplamadan oluşmaktadır. Hızlı açılan basmalı kapak, kolay içme erişimi sağlar. Quick Flip Su Şişesi çoğu bardak tutucusuna ve sırt çantasına sığar. Şehir içi ve açık hava maceralarınız için mükemmel bir arkadaştır.

Soğuk içeceklerinizin sıcaklığını 12 saat boyunca koruyor. Buz takviyesiyle bu süreyi 40 saate çıkarabilirsiniz.

Ürünü İncele

4- Active Hydration Takipli Su Şişesi 0.8 Lt.

Her gün minimum 2 litre su tüketmemiz gerekir. Bunu takip etme konusunda bazen başarısız olabiliyoruz. Su matarasının üstündeki çizgiler sayesinde, gerekli olan suyu tükettiğinize emin olabilir ve bunu çok daha kolay takip edebilirsiniz.  

Ürünü İncele

5- Stanley GO Series Water Bottle Çelik Matara Termos 0.47 Lt.

Stanley Go Serisi'nin beğenilen ürünü olan bu matara, 470 ml. hacmiyle tek seferlik kullanımlar için ideal boyuttadır. Paslanmaz çelikten oluşan iç kısım, seramik kaplama dış kısımla birleşiyor ve uzun ömürlü bir kullanım garantisi veriyor. Kapak kısmındaki malzemeler BPA içermeyen, çevre dostu, geri dönüştürülebilir olarak kullanılmaktadır.

Soğuk içeceklerinizin sıcaklığını 7 saat boyunca koruyor. Buz takviyesiyle bu süreyi 3saate çıkarabilirsiniz. Sıcak içeceklerinizin sıcaklığını ise 5 saat koruyor.

Ürünü İncele

6- Aladdin Aveo Su Matarası 0,60 Lt.

Aladdin tarafından üretilen Aveo su matarası 600 ml. hacimlidir. Kolay içim ağızlığının takılıp çıkarılması çok kolaydır. Bu sayede su doldururken ve temizlerken rahat bir kullanım deneyimi sağlar. Tasarımında bulunan taşıma kayışı, uygun fiyatlı sporcu matarası arayanlar için temel gereksinimleri sağlayan bir ürünün ortaya çıkmasındaki son halkayı tamamlıyor.

Ürünü İncele

7- Thermos Tritan Active Suluk 0.75 Lt.

Thermos’un tırmanış sporu ya da kamp meraklıları için tasarlayıp ürettiği bu suluk, hedefe yönelik atılan adımların en minimalist şekli olarak göze çarpıyor. Şık tasarımı kadar işlevsellik bakımından da tüm beklentileri karşılayan Thermos Tritan Active Suluk, spor yaparken de rahatça kullanabileceğiniz işlevselliktedir. 

Orta kısımda bulunan parça, takılıp çıkarılabilir olarak tasarlanmıştır. Taktığınızda orta kısımdan rahatça buz takviyesi yapabilirsiniz. Çıkararak kullandığınızda az da olsa daha hacimli bir kullanım elde ediyorsunuz.

Ürünü İncele

8- Aladdin Aveo Su Matarası 0.35 Lt.

Altıncı sırada gördüğünüz sporcu matarası modelinin bir küçüğüdür. 350 ml. hacmiyle daha hafif bir taşıma deneyimi sunar. BPA içermeyen, çevre dostu, geri dönüşüme uygun materyallerden üretilmektedir. Sadeliğiyle ön plana çıkmış mataralar ilginizi çekiyorsa Aladdin'in bu serisi muhtemelen çok hoşunuza gidecek. 

Ürünü İncele

9- Aladdin Aktif Hidrasyonlu Çelik Su Matarası 0,60 Lt.

Sızıntı yapmayan kapak tasarımı, taşırken aklınıza takılacak "acaba dökülür mü?" endişesini yaşamamanızı sağlıyor. Sızdırmaz yapısının dışında kullanımı ve temizliği çok kolaydır. Kapak tasarımı ek elle itilebilmesi ve geri takılabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Ayrıca kolay taşıma deneyimi için ipi vardır.

BPA içermez. Bulaşık makinesinde yıkanabilir. Soğuk içeceklerinizin sıcaklığını 15 saat boyunca koruyor. Buz takviyesiyle bu süreyi 40 saate çıkarabilirsiniz.

Ürünü İncele

10- Aladdin & Naito Chilled Thermavac Paslanmaz Çelik Su Şişesi 0.55 Lt.

Aladdin, bu şişelerin üzerinde özel sanat eserleri yaratmak için Japon asıllı Alman sanatçı ve tasarımcı Naito ile işbirliği yaptı. Sanatçı, Chilled şişeyi mükemmel bir tuval olarak kullandı. Sudan ve doğadan ilham alan tasarımların ortaya çıktığı su şişelerini listeye bonus olarak eklemek istedik. Farklı, alışılmışın dışında seçimler yapmayı seviyorsanız bu şişe aradığınız şişe olabilir.

Ürünü İncele

İlgili İçerikler

Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri
Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri

Kurumsal hediye olarak tercih edilebilecek en iyi termos modelleri  Firmaların kurumsal hediyeler için en çok tercih ettikleri ürünlerin başında termos...

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Sepetim

Sepetinde ürün yok