Skip to content

⭐ Aynı Gün Kargo⭐ ⭐ İkinci Ürüne 50₺ İndirim ⭐

Contigo termos kaç saat sıcak tutar? - Termos Dünyası

Contigo termos kaç saat sıcak tutar?

Contigo termos satın almaya karar verdiğinizde kaç saat sıcak tutma özelliği başlıca kriterlerinizden biridir. Öte yandan termosun tasarımı, büyüklüğü gibi etkenler, bir termosu seçmeden önce temel olarak karar verilmesi ana özelliklerin başında gelmektedir. Bu yazımızda Contigo termos kaç saat sıcak tutar sorusunun cevabını ele alacağız.

Termosların içerisindeki sıvıyı sıcak ya da soğuk tutma aralığı markaya ve modele göre değişir. Biz bu yazıda Contigo markasının termoslarını ele alacağız. Hangi modelin ne kadar saat sıcak ve soğuk tutma özelliği olduğundan bahsedeceğiz. Sen de kendin için beklediğin özelliği belirleyebilirsin.

Örneğin kampa giderken kullanacaksan tabi ki daha uzun saatlere ihtiyacın var ancak gün içerisinde kullanacaksan 8-10 saat muhafaza özelliği yeter ve artar bile. Haydi şimdi Contigo termosların ısıyı tutabilme kapasitesine göz atmaya!

Termos özelliği nasıl sağlanır?

Contigo termos kaç saat sıcak tutar sorusuna net bir cevap vermek pek de mümkün değil. Çünkü hacim, kapak teknolojisi ve ürün boyutuna göre performansta değişiklik meydana gelmektedir. Peki termos özelliği nasıl sağlanır?

Termosların çalışma prensibi içerisine konan sıvının (sıcak ya da soğuk fark etmez) ısısının muhafaza edilmesidir. Termosların temel mantığı iç ve dış yüzeydeki hava temasını kesmesidir. Bunun içinde vakum teknolojisi kullanılır. Hava ile temas etmeyen içecek ise hangi ısıdaysa uzun saatler o şekilde kalabilir.

 

Contigo Termal Vakumlu Paslanmaz Çelik Termos Bardaklı 1.2 L.

Bu set şu an Termos Dünyası'nda indirimde!

729 TL yerine 576 TL

İndirimli Satın Al

Sızdırmaz kapak!

35 saat sıcak, 60 saat soğuk

Kolay temizlenir leke tutmaz dış yüzey

 

 

Hava teması başladığı an ısı alışverişi gerçekleşir ve içeceklerin ısısı değişir. Bu hepimizin çocukken öğrendiği kolay bir bilgidir. Termos üretim firmaları ise bu kolay bilgiden yola çıkarak teknik detayları işin içine dahil ettiler ve birbirinden şık termos modellerini hayatımıza dahil ettiler. Adeta hayat kurtarıcımız olan termoslar yalnızca kahvenin sıcak kalmasına veya viskinin soğuk kalmasına mı yarıyor? Elbette hayır. Fakat termosunuzun daha uzun ömürlü olması için süt gibi yağlı ve yoğun içeceklerde kullanmamanızı öneririz. 

Contigo Termal Vakumlu Paslanmak Çelik Termos 1.2 L

Contigo termoslar vakumlu yalıtım özelliği sayesinde son günlerde annelerin de tercihi arasında. Özellikle küçük bebeği olan annelerin miniklerine yaptığı mamaları ve çorbaları muhafaza etmesi konusunda Contigo termoslar yardımcı oluyor.

Hacmi geniş olan Contigo’nun termal termosunun ısıyı tutabilme kapasitesi de oldukça yüksek. BPA içermeyen bu termosun kapasitesi tam 1200 ml’dir. Termosun yapımında kullanılan malzemeler çelik gövde, çift duvar yalıtımı ve paslanmaz çeliktir. Çift duvar yalıtımı sayesinde ısı kaybını uzun süre önler.

  • Sıcak tutma süresi: 35 saat
  • Soğuk tutma süresi: 60 saat

Özellikle kamp gibi uzun sürecek etkinlikler için idealdir. Ayrıca sızdırmayan kapak teknolojisi sayesinde kullanıcılarını mutlu eder. Sıcak tutma kapasitesi oldukça yüksek olan Contigo her zaman tercih edilebilir.

Contigo Westlop Termos Bardak

Günlük hayatta kolayca kahvenizi yanınızda tutabileceğiniz bu termos bardak hayatınızı kurtaracak. Kısa süreli aktivitelerinizde kahvenizi yanınızdan ayırmak istemiyorsan Contigo’nun bu harika Termos bardaklarına göz at. Sıcak tutma süresi ile bir gününü kolayca atlatabilirsin.

  • Sıcak tutma süresi: 5 saat
  • Soğuk tutma süresi: 12 saat

Bardak formatında kullanabileceğin mini bir termostan daha ne bekliyorsun? Kolay tutma ve taşıma özelliği olan Contigo Westloop Termos Bardaklar tek el kullanımına uygundur. Vakumlu yalıtım teknolojisi ile üretilmiştir. Kahve içmek için yalnızca tuşa basmanın yeterli olduğu bu ürün tüm Contigo ürünlerinde olduğu gibi sızdırmaz kapak teknolojisiyle üretilmiştir.

Termosların hepsi aynı saat mi sıcak tutar?

Biz yukarıda Contigo’nun bir termos ve bir bardak termosu modelini ele aldık. Ancak her termos ve bardak için ısıyı tutma kapasitesi aynı değildir. Aynı markanın farklı modelleri arasında da farklılık bulunmaktadır. Özetle, termosların hepsi aynı sürelerde sıcaklığı korumaz. Büyüklük veya model değişiklikleri, termosun sıcak/soğuk tutma süresini doğrudan etkiler. 

Su şişesi olarak tasarlanmış modeller soğuk tutma performansıyla ön plana çıkarken mug modellerinin hem soğuk hem de sıcak içeceklerde performanslı kullanıma olanak sağladığını görürüz. Bunun sebebi, termosun tasarımından kapak tasarımına kadar birçok değişkenin bir araya gelmesidir. 

Contigo Autoseal Su Şisesi soğuk içecekleri tam 28 saat muhafaza eder. Patentli Autoseal teknolojisi ile üretilmiştir. 720 ml hacme sahip bu su şişesini evde, ofiste veya spor yaparken kullanabilirsin. Su şişesi sınıfındaki bu ürünü sadece soğuk içecekler için kullanmanı öneririz. Eğer hem soğuk hem de sıcak içeceklerin için bir termos arıyorsan bu kullanım koşullarına uygun olarak üretilen modellere göz atmanı öneririz. 

Contigo 0.74 ml Termal Vakumlu Paslanmaz termos da aynı şekilde 35 saat sıcak 60 saat soğuk tutma özelliğine sahip. Contigo Byron Vakumlu Termos Matara 470 ml sıcağı 6 saat soğuğu 12 saat boyunca muhafaza edebiliyor. Contigo Pinnacle Vakumlu Matara 300 ml ise sıcağı 3-5 saat soğuğu 10-12 saat arasında muhafaza edebiliyor. Contigo Luxe Mavi Matara 360 ml ise sıcağı 3 saat soğuğu 10 saat koruyabiliyor. Contigo Byron Termos matara 590 ml sıcağı 7 saat soğuğu 18 saat tutabiliyor.

Tüm modeller arasında vakum teknolojisi en iyi ve gelişmiş olan 1.2 L Contigo Termal Termos’tur. Hem sıcağı hem soğuğu maksimum kapasiteyle muhafaza eder.

 

İlgili İçerikler

Sınıf ortamında ön plana çıkan öğretmen
Öğretmenler İçin Pratik Kullanımlı Termos Modelleri
Öğretmenler için pratik termos modelleriyle sıcak içecek ve yemeklerinizi gün boyu taze tutun. Stanley, Thermos ve Fellow ürünleriyle enerjinizi koruyun!
0.35L Stanley Termos Modelleri Arasında Seçim Yapma Rehberi
0.35L Stanley Termos Modelleri Arasında Seçim Yapma Rehberi
Stanley'in 0.35L termos modelleri arasında seçim yaparken ihtiyaçlarınıza en uygun ürünü bulun. Rehberimizle her modelin özelliklerini keşfedin ve en doğru kararı verin.
Renk renk seçenekleriyle Stanley Quencher serisi
Stanley Quencher Serisiyle Tanışın: Ayrıntılı Ürün İncelemesi
Stanley Quencher 1.18 L termos bardak neden bu kadar popüler oldu? Üstün ısı yalıtımı ve yenilikçi tasarımıyla beklentileri gerçekten karşılıyor mu? Detaylı incelememizi okuyun.
Termos Dünyası'nda Öne Çıkan Ürünlerden renk renk Stanley IceFlow serisi
Termos Dünyası'nda Öne Çıkan Ürünler
Termos Dünyası'nın öne çıkan termoslarıyla tanışın! Konfor ve estetik sunan modellerimizle içeceklerinizi ideal sıcaklıkta tutun.
Sepetim

Sepetinde ürün yok