Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Su içme alışkanlığı kazanalım: Kendinizi motive etmenin 7 yolu - Termos Dünyası

Su içme alışkanlığı kazanalım: Kendinizi motive etmenin 7 yolu

Çoğu zaman vücudumuzun en temel gereksinimi olan günlük 8 bardak (yani yaklaşık 2 litre) su miktarını karşılamayı unutuyoruz.

Yeterince su içmemek, genellikle dehidrasyona yol açar. Yaygın semptomlar kuru dudaklar ve koyu renkli idrardır. Kendinizi yorgun veya biraz sersemlemiş hissedebilirsiniz. Bu semptomları yaşıyorsanız, kendinizi daha fazla su içmeye motive etmenin yollarına adayın. Şimdi hidrasyon rutininizi yükseltmenin tam zamanı!

1. Meyveli içecekler

Evet biliyoruz suyu sade içmek çok önemli fakat su içmeyi biraz tatlandırabiliriz. Suyunuzu kesilmiş lezzetli meyvelerle tatlandırabilirsiniz. Misket limonu, limon, greyfurt gibi turunçgillerin hayranıysanız çok güzel! Siz yine de favori meyvelerinizi de dahil edebilirsiniz.

Soğuk, ferahlatıcı meyveli içecekler yapmak söz konusu olduğunda aslında çok kötü kombinasyon yoktur. Ayrıca en iyi kısmı, C vitamini!

İçeceklerinizi ise termos bardaklara koyarak saatlerce soğuk tutabilir ve gün boyu tüketebilirsiniz.

2. Seyreltilmiş meyve suları

Meyve suları, vücut için harika olan ancak doğru miktarda alındığı zaman C vitamini ve mineral içerir. Bunun nedeni ise meyvelerin fruktoz adı verilen doğal olarak oluşan bir şeker içermesi. Her gün birkaç bardak yüksek miktarda tüketildiği zaman, kan şekerinizin yükselmesine sebep olabilir.

Bununla birlikte daha fazla alımı teşvik etmek için lezzetli tadı korurken, şeker içeriğini azaltmak için meyve suyunu suyla seyreltebilirsiniz.

3. Bir su termosu taşıyın

Taşınabilir bir su termosu veya kahve termosu, kişinin hidrasyon ihtiyaçları için her zaman kullanışlı bir hatırlatıcı olacaktır. Pratik özelliklere sahip olan su şişelerini Termos Dünyası'ndan sepetinize ekleyebilir ve satın alabilirsiniz. Hem hafif hem de taşıma kolaylığı ile birlikte mükemmel ürünlerdir.

4. İçecek arası için alarm ayarlayın

Günde 8 bardak kotanızı doldurmak için telefonunuza hatırlatıcı bir alarm sistemi kurabilirsiniz. Başlığına da "Su Arası" diyebilirsiniz. Mesai saatleri içinde her saate (günde 8 saat çalışıyorsanız) veya istediğiniz gibi aralıklı olarak tahsis edebilirsiniz.

5. Tuvalet rutini

Vücudunuzdan ne zaman su çıkarsanız, onu tekrar doldurmak her zaman iyi bir fikirdir. Bu nedenle, hidrasyon programınızı belirlemek için banyo ziyaretlerini gözden geçirin. Her tuvalet molasından sonra bir bardak su içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Bir bardak su içmeniz, bir saat sonra tuvalete gitme ihtiyacı hissetmeniz ve tuvaleti ziyaretiniz bittikten sonra bir bardak su daha içmeniz gayet sağlıklı bir hareket. Resmen kendi kendinizi yenileme döngüsü yaratmış olursunuz. Vücudunuzu alarm olarak kullanmanın en güvenilir ve etkili yolu budur.

6. Vücut nemlendirme durumu

Vücudunuzun yeterince su içip su almadığı veya aşırı derecede susuz kaldığınız ölçmenin iyi bir yolu kesinlikle idrarın rengini kontrol etmektir. Açık, uçuk sarı genellikle su alımınızda doğru yolda olduğunuz anlamına gelir. Fakat daha koyu, daha konsantre bir renk büyük olasılıkla susuz kaldığınızı gösterir. Tüm bunlarla birlikte renk değişiklikleri bazı ilaçlardan da kaynaklanabilmektedir.

7. Düşük sodyumlu çorbalar

Biraz susuz kaldığınızı düşünüyorsanız, daha fazla su içmenin yanı sıra et suyu veya çorba tüketmeyi de tercih edebilirsiniz. Vücudunuzu daha fazla kurutmamak için et sularının veya çorbaların sodyum yani tuz bakımından düşük olduğundan emin olun. Eğer bir işte çalışıyorsanız kendinize harika bir yemek termosu alarak bu durumu da alışkanlık haline getirebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi - Termos Dünyası
Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi

Stanley'nin The Adventure To-Go serisi, taşınabilir termos çözümlerinde geçmişten bu güne benzersiz bir kombinasyon sunuyor. Bu yazıda özellikle incelenen The Adventure...

Sepetim

Sepetinde ürün yok