Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Stanley yemek termosu modelleri arasından hangisini seçmeliyim? - Termos Dünyası

Stanley yemek termosu modelleri arasından hangisini seçmeliyim?

Bir yemek termosundan beklentileriniz nedir? Stanley yemek termosu modellerinin beklentilerinin bir çoğunu karşılayacağını iddia ediyoruz. Stanley, günden güne yaptığı yenilikçi tasarımlar ile ev lezzetlerini dışarı taşımanıza yardımcı olmaya devam ediyor.

Yemek termosuna pek çok zamanda ihtiyaç duyulabilir. Bu ihtiyaç anlarına örnek verecek olursak; öğle yemekleri, kamplar, çocuklar için park gezileri, diyet zamanları vs.

Yemek termosuna yalnızca dışarıda kamp yapacağınız zaman ihtiyaç duymazsınız. Özellikle diyet yapan kişilerin hayatlarında olmazsa olmaz bir üründür. Çünkü zayıflama süreci içerisinde kendilerine verilen programı eksiksiz uygulamalılar ve kesinlikle dışarıdan bir şey yememeliler. Hazır ve paketli gıdalar, sağlıksız fast foodlar, bol kalorili öğle yemekleri uzak durulması gereken yiyeceklerdir. Mecburen evden kendi yemeklerini taşımak zorunda kalacaklar. İşte bu noktada iyi bir termos hayatlarını kurtaracak.

Yemek termosları hakkında ufak çaplı bir araştırma yapmaya başladınız. Karşınıza Stanley diye bir marka çıktı. Peki nedir bu her yerde karşınıza çıkan Stanley? Hiç merak etmediniz mi? Merak edenler yazının devamına! Bu yazıda Stanley yemek termosları hakkında her şeyi konuşacağız. Termos seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda birkaç küçük tüyo vereceğiz.

Hangi Stanley yemek termosunu tercih etmeliyim?

Stanley yemek termos modelleri arasından bir termos seçimi yapacaksanız işiniz biraz zor olabilir. Çünkü Stanley tüm ürünlerinde müşterilerine %100 güven ve garanti sunuyor. Hangi Stanley termos modelini tercih etmeliyim diye düşünürken model, tasarım, renk ve hacim seçenekleri arasında bir değerlendirme yapabilirsiniz. Yılların en güvenilir termos markası olan Stanley teknik özellikler bakımından tüm ürünlerinde kaliteden ödün vermiyor. Stanley Avrupa ve Amerika’nın da en çok tercih edilen termos markası arasında yerini alıyor.

Stanley yemek termosları arasında Adventure 0.53 l, Classic Legend 0.40 l, Classic Legendary 0.70 l, Classic Legendary 0.94 l gibi modeller bulunuyor. Hangi Stanley yemek termosu modelini tercih etmeliyim diye düşünüyorsanız modelleri tek tek incelemenizi öneririz. Özellikle modeller arasındaki farklılıklara değinecek olursak; hacim farklılığı, renk farklılığı, kenarında çatal veya kaşık bulundurma gibi hususlarda değişiklik göstermektedir.

Ayrıca en temel farklılık ise yiyeceklerin ısısını tutabilme süresinin farklı olmasıdır. Bazı modellerde sıcak yiyecekler 7 saat bazı modellerde 12 saat gibi sürelerde bekletilebiliyor. Bu farklılık sizi aldatmasın. Daha az saat sıcak tutabilen termoslar kullanışsız yahut kalitesi anlamına gelmez. Bu farklılıklar günlük ihtiyacın çeşitliliğine göre tasarlanmıştır. Bazı kullanıcılar için birkaç saatlik zaman dilimi yetecekken bazıları için daha uzun saatlere gerek olabilir. Stanley herkesin ihtiyacına uygun nitelikte termoslar üretmek için birbirinden farklı seçeneklerde ürün tasarlıyor.

Yemek termosu kullananlar

Yemek termosu kullananların birçok avantajı bulunur. İlk olarak sağlıksız yemeklerden kurtulmuş olurlar. Sağlık dünyasının hem fikir olduğu bir konuya parmak basacak olursak en sağlıklı yemekler evde kendi hazırladıklarımızdır. Çünkü kullanılan malzemelerin hepsini bilinçli olarak seçeriz ve sağlığımıza zararı bulunacak maddelerden kaçınırız. Ne yazık ki dışarıdan yediğimiz yemeklerde aynı titizlik ve hijyeni bulamayız. Genellikle dışarıdan ev yemeği bile yesek bir süre sonra midemizde rahatsızlık hissederiz. Bu duruma kullanılan yağların sebep olduğu artık bilinmekte. Ayrıca kendi sevdiğiniz yiyecekleri hazırlayarak öğle arası mutluluğunu garantilemiş olursunuz. Günün geri kalanı ise şikayetlerle ve rahatsızlıklarla geçmemiş olur. Yemek termosu ile yemeklerinizin sıcak ve taze kalmasını sağlamış olursunuz. Genellikle termosların ısıyı uzun süre muhafaza edebilme özellikleri vardır. Stanley yemek termosları bu konuda sonsuz bir güven sağlarlar. 

Yemek termosu kullananların bir başka avantajı ise ekonomik olarak tasarruf etmeleri. Yemek için ayrılan bütçenin bir kısmını bu şekilde tasarruf etmiş olacaklar. Ayrıca sağlam ve kaliteli bir termos tercih ettikleri takdirde ürünü yıllar boyu kullanacaklar ve sürekli olarak yemek taşımak için farklı kaplar veya termoslar almak zorunda kalmayacaklar. Bu durumda dolaylı olarak çevreye de dost olacaklar ve sürekli olarak atık malzeme çıkarmayacaklar. Yemek bütçesinden ayrılan bu birikim ile sokak dostlarının beslenmesine katkıda bulunabilirler. Yemek termosu kullanmanın yararları saymakla bitmez!

Stanley Classic Legend 0.40 L

Stanley yemek termosu ailesinin en küçük üyesi. Genellikle tek kişilik ufak atıştırmalıkları saklamak için kullanılır. Küçük boyutlu olmasından dolayı her yere kolaylıkla sığar. Ancak boyutu küçük olmasına rağmen hem sıcak hem de soğuk yiyecekleri 7 saat koruyabilir. Hem taze hem sıcak kalan yemeklerinizi istediğiniz yerde çıkarıp yiyebilirsiniz. Çünkü harika miniğin yanında bir de kaşık bulunur. İster kampta ister şehir içi kullanımda son derece kolaylık sağlar. 360 gr ağırlığında olan bu yemek termosunun 3 farklı renk seçeneği vardır.

  • Yeşil
  • Lacivert
  • Siyah

Ömür boyu garanti imkânı sunan bu ürün çift duvarlı olarak üretilmiştir. Aynı zamanda kullanılan çelik malzeme ise paslanmaz özellik gösterir. Kapak sisteminde bulunan teknoloji sayesinde ise herhangi bir sızdırma veya dökülme yapmaz. Güvenle çantanıza atabilirsiniz. Ek gıdaya yeni alışan bebeğiniz varsa çorbalarını ve pürelerini içerisinde saklayıp gezmeye çıkabilirsiniz. Küçük hacmi sayesinde bebeğin ihtiyacı olan yemeği içerisinde tutabilirsiniz.

Stanley Advanture 0.53 L

Stanley yemek termoslarının en sık tercih edilen ürünlerinden bir tanesi Adventure 0.53. Klasik görüntüsü ve tasarımıyla kafanızda herhangi bir soru işaretine yer kalmayacak. Metal rengin sağladığı şıklığı ile her zaman her yere uyum sağlayacak. Renkli ürünler kullanmayı sevmeyenlerin de tek adresi olacak gibi. 530 ml hacme sahip bu termos gerçekten en sevilen ve favori yemek termoslarının arasında yer alıyor. Isıyı tutma konusunda ise sınırları zorluyor. Hem sıcak hem soğuk yiyecekleri 12 saat boyunca koruyabiliyor. Sabahtan hazırlayacağınız veya ısıtacağınız yemekleri akşama kadar aynı şekilde muhafaza edebiliyor. Görece biraz ağır olan bu termos 520 gram ağırlığında. Yanında bulunan çatal ise aynı zamanda kaşık olarak kullanılabiliyor. Bu açıdan fonksiyonları diğer termoslara göre daha gelişmiş diyebiliriz.

Yalıtımlı olan kapağı da bardak olarak kullanılabiliyor. Ayrıca bu kapak da sızdırmaz özellik gösteriyor. Yemek termosunuzun içerisinde çorba gibi sıvıları da taşıyabilirsiniz. Kullanılan paslanmaz çelik BPA içermiyor. Basit tasarımı sayesinde elinizde de rahatça taşıyabilirsiniz.

Stanley 0.70 L Classic Legendary

Bu serinin de kendi içerisinde siyah ve lacivert olmak üzere iki farklı renk seçeneği mevcuttur. Klasik yapısı ile tasarımı oldukça sadedir. Bu termosta da çift duvarlı yalıtım özelliği bulunur. Ancak ısıyı tutabilme kapasitesi sıcak ve soğuk yiyeceklerde farklıdır. Sıcak yiyecekler 15 saat soğuk yiyecekleri ise 18 saat koruyabilir. Termosun ağırlığı 616 gram olarak ölçülmüştür. Günlük kullanım için ideal diyebiliriz. İçerisinde istediğiniz yemekleri sıcak ve taze olarak tutabilirsiniz. Sıcak yiyecekler için 15 saat oldukça uzun bir süredir. Hemen hemen bir gün boyunca yemekler aynı sıcaklıkta durabilir. Yemekleri yerleştirmeden önce termosun içerisinde biraz kaynamış su bekletirseniz bu saati biraz daha arttırabilirsiniz. Ömür boyu kullanım garantisi sunan bu termos oldukça kaliteli olarak üretilmiştir. Yapısında paslanmaz çelik maddesi bulunur. Sızdırmaz kapağı da kendi içerisinde 2 parçaya ayrılır. Böylece termosu toplam 3 parçaya ayırarak temizliğini rahatça yapabilirsiniz. Unutmayın hangi termosu kullanırsanız kullanın temizliğini günü gününe yapmanız gerekir.

Stanley 0.70 L Vacuum Food

Stanleyin bir başka 0.70’lik yemek termosunu incelemeye geldi sıra. Yeşil ve beyaz renginden istediğinizi tercih edebilirsiniz. Yahut birini kendiniz için sipariş verirken diğer rengi de partnerinize hediye alabilirsiniz. Bu termos hafif geniş ancak boydan kısadır. 600 gram ağırlığı bulunur ve kolay taşınabilir özelliği vardır. Çift duvarlı yalıtım özelliği sayesinde sıcak ve soğuk yiyecekleri 15 saate kadar muhafaza edebilir.

Ömür boyu garanti veren termosun temizliği de oldukça kolay. Hızlı açılıp kapanabilen kapak sayesinde temizliğini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Kapağın hızlı açılır olması sizi sızdırma konusunda endişelendirmesin. Bu termos da diğer tüm Stanley termoslar gibi sızdırmaz kapak özelliği gösterir. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi güvenle saklayabilir, termosu çantanızın içine yerleştirebilirsiniz. Bu termos beraberinde çatal veya kaşık bulundurmaz. Diğer ürünleri haricen yanınızda taşımanız gerekir.

Stanley 0.94 L

Stanley yemek termosları içerisinde hacim konusunu arttırmaya gerçekten kararlı. Bu termosun hacmi tam olarak 940 ml. Geniş hacimli bu termoslar günlük kullanım haricinde depolama görevi de görüyor. Çift duvarlı yalıtım sayesinde ısıyı koruma süresi de epey uzuyor. Sıcak yiyecekleri 20 saat soğuk yiyecekleri de 24 saat boyunca koruyabiliyor. Yiyeceği içerisine koymadan önce kaynak su bekletme taktiğini bu termosta da uygulayabilirsiniz. Paslanmaz çelik gövdeli yapısı ile ömür boyu garanti imkânı sunuyor. Bu garanti sayesinde siz ve sizden sonra gelecek kuşaklara bu termosu miras olarak bırakabilirsiniz anlamına geliyor😊 Stanley’in yemek termoslarını kullananlar gerçekten çok memnun. Siz de bu gruba dahil olabilirsiniz. Arkadaş grubunuzla kamp veya tatile gitmeyi planlıyorsanız bu yüksek hacimli termostan bir tane edinebilirsiniz. Siyah, lacivert ve yeşil seçenekleri bulunan bu serinin kolay taşınabilmesi için yanında bir de kulp bulunuyor. 730 gram ağırlığı bulunan termos bu sayede rahatlıkla taşınabiliyor.

Stanley 0,50 L Master

Stanley master serisi ile bu işte kendini kanıtladığını gösteriyor. Bu seride çelik astarlı tıpa kullanılır. Bu sayede yiyeceklerin plastik malzeme ile teması kesilmiş olur. 1.0 mm kalınlığında paslanmaz çelik gövdesi bulunur. 820 gram ağırlığı ve 500 ml hacmi bulunan termosun kolay taşınabilmesi için kenarda bir kulbu bulunur. Bu ürün sızdırmaz özellik gösterir ve her zaman çantalarda rahatlıkla taşınabilir. Termos grupları arasında standardı oldukça yukarıya çeker. Stanley’in patentli teknolojisi QuadVac kullanılmıştır. Bu teknoloji sayesinde hem sıcak hem de soğuk ürünleri tam 10 saat boyunca ısı kaybı olmadan koruyabilir. Ürünün dikkatli kullanılması ve temizlenmesi gerekir. Bu sebeple satın alırken içinde bulunan kullanım kılavuzu dikkatle okunmalıdır. Bulaşık makinelerinin üst rafında temizleyebilirsiniz. Profesyonel kampçılar tarafından kısa süreli kamplara giderken yoğun olarak tercih edilir.

Stanley 0.70 L Master  

Stanley 0.70 l klasik yemek termosu gelişmiş teknolojiye sahip olanlar arasında. Bu termosun sıcak veya soğuk fark etmeden ısıyı tutabilme kapasitesi tam 20 saat. Bu yeteneğini kullanılan Quadvac yalıtımı teknolojisi sayesinde bizlere gösteriyor. Geniş hacmi sayesinde de depolama alanı oldukça geniş bir ürün. Yemek termosları arasında en güçlüsü olmaya aday. Termosun yapısında BPA içermeyen paslanmaz çelik kullanılmıştır. 1129 gram ağırlığı ile kendi varlığını hissettirir. Ancak gözünüzün korkmasına gerek yok yan tarafta bulunan kulp sayesinde kolaya taşınabilir.

Günlük kullanımdan ziyade birkaç günlük kamp gezileri için kullanımı idealdir. Kullanıcılarına ömür boyu garanti verir. Kalabalık bir aile kampı yapacaksanız mutlaka bu termostan bir tane edinmelisiniz. Kamplar veya uzun doğa gezileri için tasarlandığını söyleyebiliriz. Son dönemlerde popülerleşen Likya Yolu yürüyüşleri gibi aktivitelere katılacaksanız kesinlikle çantanızda bu termosa yer vermelisiniz. Termosun uzun boyu sayesinde içerisinde yalnızca sıcak ev yemekleri yahut çorbalar koymanız gerekmez. Sandviç ekmekleri, sosisli gibi ürünleri de hazırlayıp içerisine koyabilirsiniz. 

İlgili İçerikler

Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri
Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri

Kurumsal hediye olarak tercih edilebilecek en iyi termos modelleri  Firmaların kurumsal hediyeler için en çok tercih ettikleri ürünlerin başında termos...

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Sepetim

Sepetinde ürün yok