Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Çocuklar İçin Yemek Termosu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? - Termos Dünyası

Çocuklar İçin Yemek Termosu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebeğiniz için en iyi yemek termosunu nasıl seçersiniz? Çocuklar için yemek termosu seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Yemek termosu alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Bu yazımızda kafanızdaki soru işaretlerini cevaplamaya ve çocuğunuz için en sağlıklı ve en güvenilir termosu seçmeniz için yardımcı olmaya çalışacağız.

Hayatımıza giren paketlenmiş gıda ürünleri ve GDO’lu ürünler sağlığımızı tehdit etmekte. Bizler de doğal ve organik gıdalara yöneliyor, yemeklerimizi evde hazırlıyoruz. Aynı şekilde artık anne babalar da çocuklarına evde hazırladıkları gıdaları veriyor, beslenme alışkanlıklarına dikkat ediyor. Çocuklarımızı okula gönderirken evde hazırladığımız sağlıklı gıdaların tüm gün tazeliğini ve sıcaklığını korumak işte bu noktada önem kazanıyor. Ancak yediğimiz gıdalar kadar kullandığımız termosların da sağlıklı olması gerekiyor. Ebeveynler için termos seçimini önemli kılan diğer konuları da uzun ömürlü, kaliteli ve konforlu olması olarak sıralayabiliriz.



Peki çocuğunuz için alacağınız ideal bir yemek termosu nasıl olmalı? Genellikle 0.5 lt ml ile 0.7 lt arasında değişen kapasiteye sahip termoslar tercih edilir. Termosun hafif, kolay taşınabilir, hacmi yüksek ve ergonomik olmasına dikkat edin. Gıda ile temas eden kısmının paslanmaz çelikten olması hem sağlık açısından hem de yiyeceklerin tazeliğini daha uzun süre koruması açısından fayda sağlayacaktır. Diğer yandan, termosun iç kısmının bölmelerden oluşması farklı çeşit yemeklerin birbirine karışmadan saklanabilmesini sağlar. Bu yüzden bölmeli gövdeye yapısına sahip yemek termoslarını tercih ederseniz öğün çeşitliliğini de arttırabilirsiniz.

BPA İçermeyen Termos

BPA içermeyen termos nedir? Polikarbonat plastiklerin daha güçlü ve esnek olması için kullanılan Bisfenol A olarak da bilinen BPA suda çözüldüğü için mikro plastik parçacıklar tükettiğiniz gıdalara bulaşır. Bu da insanlarda hormonal bozukluklara sebep olmaktadır. Gıdanın ve içeceğin plastikle temas etmemesi çocuğunuzun sağlığı açısından çok önemli. Dolayısıyla, termos satın alırken BPA içermemesine dikkat edin. Ucuz ürünler kullanmaktan kaçınmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Beslenme Çantasında Neler Olmalı?

Öncelikle yemek termosunun yanına koyacağınız bir matara ile çocuğunuzun günlük ihtiyacı olan su tüketimini ölçülebilir kılın. Ayrıca, termos ve matara kullanarak tek kullanımlık plastik şişelerin kullanımının önüne geçerek hem çocuğunuzun sağlığına hem de doğaya fayda sağlayabilirsiniz.

girl making bubbles during daytime

Her gün beslenme çantasına koyacağınız meyveler çocuğunuzun günlük vitamin ihtiyacını karşılamasını sağlayacaktır. Seçeceğiniz termosun meyvelerin tazeliğini ve tadını koruyacağını unutmayın. Dolayısıyla iyi bir yemek termosu seçmek gıdaların taze kalmasına da yardımcı olacaktır.

Hazır gıdalar kullanmayın. Çocuklarınız için yiyecekleri evde hazırlayın. Yiyecekleri hazırlarken içerisinde katkı maddesi bulunmayan malzemeler kullanmaya özen gösterin.

Bebek Maması Termosları

Bebek mamalarının tazeliğini ve sıcaklığını korumak için kullanacağınız termosların da yukarıda bahsettiğimiz şekilde BPA içermeyen malzemelerden yapılmış olmasına dikkat edin. Ayrıca, uzun süre sıcak/soğuk tutabilecek kaliteli termoslar kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bebek mamalarını saklamak için en çok 0.35 lt ile 0.50 lt arası termoslar kullanılmaktadır.

Bazı bebek termosların çatal ve kaşık olarak da kullanılabilen aparat bulunmaktadır. Bu şekilde daha pratik kullanım sağlayabilirsiniz. Bu termoslar da son dönemde oldukça popülerdir. Bir mama termosu alırken özellikle hafif ve pratik olması, gıda ile temas eden kısmın paslanmaz çelik olması, uzun süre sıcaklığı ve tazeliği koruyabilmesi gibi özellikleri dikkate almalısınız. Termoslar genellikle bulaşık makinesinde yıkamaya uygun değildir. Bu, termosunuzun yıpranmasına ve kullanılamaz hale gelmesine sebep olabilir. Dolayısıyla termosunuzu satın alırken bulaşık makinesinde yıkamaya uygunluk durumunu kontrol edin.

Bebek termoslarının kullanım alanları arasında parklar, uzun yolculuklar ve yürüyüşler vardır. O yüzden, termosun ergonomik ve kullanışlı olması önemlidir. Temizliği kolay, koku tutmayan ve konforlu bir termos özellikle sıvı gıdaların taşınması ve sıcaklığını uzun süre koruması açısından fayda sağlayacaktır.

İlgili İçerikler

Kış kampında ne giyilir? - Termos Dünyası
Kış kampında ne giyilir?

Kışın, özellikle karda kamp yapmanın keyfini bilenler bilir. Yaz kampına göre daha az insanın olduğu sakin, beyaz örtüyle örülü ve...

Sepetim

Sepetinde ürün yok