Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Eski termosunu değerlendirmeye ne dersin? İşte mükemmel tüyolar! - Termos Dünyası

Eski termosunu değerlendirmeye ne dersin? İşte mükemmel tüyolar!

Termos bardaklar çok kullanışlı ürünlerdir. ABD'deki hemen hemen her evde en az bir tane bulunur. Hem sıcak hem de soğuk sıvıları taşımak için bir termos kullanabilirsiniz ve bu işlevsellik her yıl çok sayıda insana hitap ediyor. İyi bir termos, kahvenizi veya çayınızı uzun süre boyunca sıcak tutabilir.

Termosunuzu her gün kullanırsanız, sonunda aşınmaya ve yıpranmaya başlar. Tabii ki bu, kullanımın ilk birkaç yılında gerçekleşmeyebilir, ancak sonunda bu kaçınılmaz bir gerçektir. Bu nedenle termosunuza ne kadar bakım yaparsanız yapın, bir gün onu daha yeni veya daha iyi bir modelle değiştirmek zorunda kalacaksınız.

--

İşte o gün geldiğinde eskisini nasıl elden çıkaracağını da düşünmek zorunda kalıyorsun. Çöp kutusuna atmayı sakın düşünme. Yeniden kullanmanın bir yolu elbette vardır. Ama en önemli konu termosları geri dönüştürebilir miyiz? Bu blog yazımızda tüm bu soruları ve daha fazlasını cevaplayacağız. O yüzden şimdi bir kahve yapın ve arkanıza yaslanarak içeriğin keyfini çıkarın.

Termoslar geri dönüştürülebilir mi?

Termoslar, herkesin ihtiyaç duyduğu üst düzey yardımcı ürünlerdir. İster sıcak ister soğuk içecekleri tercih edin, iyi bir termos tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Farklı boyutlarda ve renklerde olmaları da ayrı bir güzel. Bu nedenle onları ABD ve Türkiye'de çok fazla sayıda ve markada bulmamız şaşırtıcı bir durum değil.

Ancak, yüksek kullanışlılık özelliklerine rağmen, onları sonsuza kadar kullanamazsınız. Bir gün onlardan kurtulmak zorunda kalacaksın. Aşınma ve yıpranma nedeniyle olabilir veya sadece daha iyi bir model istediğinizden olabilir.

Termosunuzu elden çıkarmak istiyorsanız, geri dönüştürebilir misiniz diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu, birçok insanın sorduğu bir sorudur ve bu yazımıda bunların cevaplarını arayacağız. Burada bir mıknatısa ihtiyacınız olacak, evet mıknatısa. Çünkü demirli metaller mıknatısı çekerken, demir dışı metaller çekmez.

Termosunuz çelik veya demirden yapılmışsa mıknatısı çekecektir. Bu ise onu bir hurdalığa götürüp iyi paraya satabileceğiniz anlamına gelir.

Öte yandan geri dönüştürmeye karar verebilirsiniz. Ancak, kaldırım kenarı geri dönüşüm merkezlerinin çoğu termosunuzu kabul etmeyecektir. En yakın metal geri dönüşüm şirketini bulmak için bir geri dönüşüm bulucuyu kolayca kullanabileceğiniz için endişelenmeyin. Termosunuzu oraya kendiniz götürmeyi seçebilir veya varsa, teslim alma seçenğini kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak bu arada termosunuz mıknatısı çekmiyorsa muhtemelen bakır, alüminyum veya bronztan yapılmıştır. Bunun gibi malzemeler size bir hurdalıkta çok para kazandırmayabilir. Ancak, onları toplar ve hurdalığınızın gerektirdiği minimum ağırlığı karşılayacak kadar alırsanız, onlardan belki biraz para kazanabilirsiniz.

Demir veya çelik termosları geri dönüştürebileceğiniz gibi, demir içermeyen termosları da geri dönüştürebilirsiniz.

Termos şişeler mikrodalgada kullanılabilir mi?

Termosunuzu yarı sıvı yiyeceklerinizi, kahvenizi veya çayınızı taşımak için kullanıyorsanız kimi zaman ısıtmanız gerekebilir. Mikrodalgalar, yiyecekleri hızlı bir şekilde ısıtmamıza yarayan çok kullanışlı cihazlardır.

Çayınızı, kahvenizi veya yarı sıvı yiyeceklerinizi bir tencereye veya tavaya alıp ocak veya ocakla ısıtmak zorunda kalmanıza kesinlikle engel olur. Bunun yerine bir mikrodalga ile ısıtmak istediğiniz yiyecek veya içeceği mikrodalgaya uygun bir kaba koyun ve zamanlayıcınızı uygun bir zamana ayarlayın.

Şimdi termosla ısıtmaya geri dönelim. Evet, bir mikrodalgaya termos koyabilirsiniz ama yiyecek ve içeceklerinizi ısıtmak için plastik bir kap kullanmak kadar etkili olmayabilir.

Ancak, herhangi bir şeyin alev almasından veya mikrodalga fırınınızın bozulmasından korkmanıza gerek yok. Farklı bir şekilde yapmanız gereken tek şey, daha fazla ısının nüfuz etmesine izin vermek için termosunuzu açmak olacaktır.

Görüyorsunuz, termosla ısıttığınız he rşey plastik bir kapta olduğu gibi ısı bile almayabilir. Ancak, işi daha yavaş da olsa halleder. Böylelikle termosunuzu mikrodalga fırına koyarak sağlığınızı tehlikeye atmadan, kendinize zarar vermeden veya mikrodalga fırınınıza zarar vermeden yiyecek ve içecekleri ısıtabilirsiniz.

Peki bir termosa kaynar su koyabilir miyiz?

Bir termosun en yaygın kullanımlarından biri, suyu veya içecekleri sıcak tutmasıdır. Tabii ki bu, termostaki suyu veya içeceği hala sıcakken dökmeniz gerekeceği anlamına geliyor.

Termos şişelerde, sıvınızın aşırı yüksek sıcaklığından dolayı kabın kırılması konusunda endişe duymanıza gerek yoktur. Termosların içine özellikle bu konuda en çok güvendiğimiz markalardan Stanley termos ürünlerinin içine güvenle kaynar su dökebilirsiniz.

Bununla birlikte bir dış cam tabakasına sahip termoslarda, işlemi yavaş yapmanız gerekebilir. Cam parça ile yüksek ısı temas ederse çatlamasına neden olabilir. Bu nedenle sıcak suyu yavaş yavaş döküp, potansiyel sıcaklığa yavaş yavaş alışmasını beklemek en doğrusu olacaktır.

En iyi yanı ise termosunuzun suyu veya sıvıyı altı ila on iki saate kadar sıcak tutabilmesidir. Ortalama pek çok termos böyledir. Tabii Stanley ve Thermos ürünleri bu konuda daha iyidir.

Termos bulaşık makinesine koyulur mu?

Bulaşık makineleri, bulaşıkları yıkamayı kolay hale getiren çok verimli bir cihazdır. İnsanlar genellikle termosunu yıkamak için bulaşık makinesini kullanıp kullanamayacağını merak ediyor.

Evet belki yapabilirsin fakat satın aldığınız veya kullanmakta olduğunuz termosun özelliklerini incelemeniz gerekiyor. Bazı markalar bazı termoslarının bulaşık makinesinde yıkanmasını önermeyebiliyor.

Bulaşık makineleri aşırı sırı ve bol deterjanla çalışıyor. Ne yazık ki bu iki faktör termosunuzun insülin bileşenini zayıflatabilir ve böylece onu işe yaramaz hale getirebilir.

Bunun yerine termos bardak yıkamak için yeterli deterjan içeren yumuşak bir sünger kullanabilirsiniz. Şişenizi temizlemenin en etkili yolu budur. Termos şişenize zarar verebilecek klor veya diğer çözücüleri kullanmaktan kaçınmak da en iyisidir. Ayrıca paslanmayı önlemek için yeterince kuruttuğunuzdan emin olun.

Termos bardakları atmanın basit yolları

Daha önce de belirttiğimiz gibi, termosunuzu sonsuza kadar kullanamazsınız. Elbette düzenli bakım ile birlikte belki de 12 yıl boyunca kullanabilirsiniz. Fakat yine de gün gelir değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Burada sizi onu geri dönüştürmeye karar vermeden önce termosunuzu yeniden değerlendirmenin heyecan verici yollarını göstereceğiz. Yeniden kullanım ve geri dönüşüm, istenmeyen malzemelerinizi elden çıkarmanın mükemmel yollarıdır. İkinci seçenek nihai veya son çaredir.

1. Ölçüm kabı

Eh, bir ölçüm kabı almak yerine eski termosunuzu yeni ölçüm kabınız yapabilirsiniz. İstediğiniz ölçü birimlerini alın ve termosunuzun gövdesini işaretleyin. En iyi yanı ise üzerinde birden fazla ölçü birimi işaretleyebilmektir. Böylece çok yönlülüğe yer açabilirsiniz. Hem kuru hem de yaş gıdaları ölçmek için de kullanabilirsiniz.

2. Çiçek vazo

İster ara sıra bir buket alın, ister hevesli bir bahçıvan olun, çiçeklerinizi koymak için eski termosunuzu kullanabilirsiniz. Şişeye uygun miktarda toprak koyun, tohumlarınızı ekin ve yeterli güneş ışığı ve oksijen alabileceği bir yere koyun. Daha sonra ise çiçeklerin büyümesini izleyin.

Öte yandan eğer bir buket alırsanız, termosunuza biraz su dökebilir ve çiçekleri içine yerleştirebilirsiniz. Daha sonra ise termosunuzu yemek masanızın üzerine veya başucunuzun yanına koyabilirsiniz.

3. Oklava

Ahahah, gülmeyin gülmeyin, bir termos harika bir oklava olur! Tam olarak doğru şekle ve ağırlığa sahiptir aslında. Etrafına biraz tereyağı veya yağ sürerek yapışmak bir özellik kazandırabilirsiniz.

Bu, özellikle masrafları kısmaya çalışanlar için mükemmel bir tüyodur. Metalden yapıldığı için temizliği ahşap oklavalara göre çok daha kolaydır. Sadece ılık sabunlu suya koyun ve üzerinde birkaç kez yumuşak bir sünger gezdirin. Eskisinden daha temiz olacaktır.

4. Masa düzenleyici

Iııı, şimdi biraz yaratıcı bir fikir ile sizlerleyiz. Eski termosunuzun harika bir masa düzenleyici olacağını biliyor muydunuz? Pekala, şimdi öğreniyoruz.

Tasarım malzemelerinizi toplayın. Mesela bir boya fırçası ve boya gibi. Ardından termosunuzun dış kısmını en sevdiğiniz renge boyayın ve üzerine biraz da sim ekleyebilirsiniz.

Ardından kalemlerinizi ve ona benzer ürünleri içine yerleştirin. Alternatif olarak ise en çok ihtiyacımız olduğunda kaybolan o sinir bozucu iğne ve küçük eşyaları da içine koyabilirsiniz. Evinizin veya ofisinizin etrafındaki birkaç farklı amaca uygun olan bu termos, şüphesiz her şeyi daha iyi organize etmenize yarayacak.

5. Gıda ambalajı

Kamp yapmayı seven biriyseniz veya okulunuzda ya da iş yerinizde yetişme telaşınız var ise kuru gıdalarınızı ya da tahıl gevreklerinizi eski termosunuza koyabilirsiniz. Yiyecekleri saklamak için doğru boyuta sahip olması gerekiyor. Ayrıca yiyeceklerinizi bir yerden başka bir yere taşımayı kolaylaştırır.

6. İçecek mikseri

Ara sıra kokteyl yapmayı sevenler için mükemmel bir fikir aslında. Termosunuzu bir içecek karıştırıcısına dönüştürmeye ne dersiniz? En sevdiğiniz içecek kombinasyonları yapın ve biraz buz ekleyerek karıştırmaya başlayın. Termoslarınızın kapakları yerinde kalacak ne de olsa, böylelikle istediğiniz kadar karıştırıp sallayabilirsiniz.

Sonuç

Termos bardaklar, yüksek talep gören ürünlerdir. Metal olanları kesinlikle plastik olanlardan çok daha çvre dostudur ve daha uzun süre dayanma eğilimindedir. Yiyeceklerinizi veya içeceklerinizi çok sıcak veya soğuk tutarlar; arzu ettiğiniz yemek sıcaklığını korurlar.

Ancak her termos sonsuza kadar dayanmayabilir. Bir gün onları değiştirmek zorunda kalabiliyoruz. Bu makale ise eski termosunuzu en uygun şekilde değerlendirmenin yollarını gösteriyor. Lütfen okuyun ve bilinçli kararlar verin.

İlgili İçerikler

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi - Termos Dünyası
Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi

Stanley'nin The Adventure To-Go serisi, taşınabilir termos çözümlerinde geçmişten bu güne benzersiz bir kombinasyon sunuyor. Bu yazıda özellikle incelenen The Adventure...

Sepetim

Sepetinde ürün yok