Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Travel Mug boyutları arasındaki farkların bir anlamı olmalı - Termos Dünyası

Travel Mug boyutları arasındaki farkların bir anlamı olmalı

Tatildeyken kahve içmenin en pratik ve doğa dostu çözümlerinden biri olan Travel Mug, farklı zevklere ve kullanım amaçlarına uygun olarak üretilmektedir. Bu yazımızda ilk defa bir Travel Mug almaya karar veren kişilerin aklından geçebileceği soruları ele alacağız. Travel Mug boyutları kulağımıza neler fısıldıyor? Boyutlar arası mantığımızın dışında süregelen, bilmediğimiz farklar var mı? Ve daha bir sürü şey. 

Havaların ısınmasıyla birlikte herkes ilk fırsatta kafa dinlemek için bir yerlere kaçmaya başladı bile. Kimimiz şezlonglara parayı akıtıyor, kimimiz kampta izole bir kaçamak yapıyor, kimimiz küçük bir tekne tatili peşinde... Henüz tatile çıkamadıysan üzülme biz de hala çıkamadık. En kısa süre içinde sakin bir yerlere kamp atmayı istiyoruz ama. Hangi grup içinde olursak olalım ortak noktamız aynı. Kendi kahvemizi en pratik yoldan nasıl demleyebiliriz? Yanımızda en kolay nasıl taşıyabiliriz? 

Seyahatlerde yanında kahvesini rahatça taşımak, anlık olarak demleyebilmek isteyen kişiler genellikle travel mug çeşitlerini tercih ediyor. Yazımızın sonunda senin için önereceğimiz birden fazla travel mug bulacaksın. Özellikle tatil konseptine bağlı olan termos bardakların dışında biz de bir iki öneride bulunacağız. Ancak bu kez yüksek hacimli termoslara yer vermeyeceğiz. Eğer yolculuğuna daha geniş kapsamlı bir araştırma yaparak devam etmek istiyorsan, aşağıya senin için ilgili linki bırakıyoruz. 

İdeal Travel Mug boyutu

Yukarıdaki linki ziyaret ettiysen büyük ihtimalle büyük boyutlu termoslar için kafanda bir "acaba?" sorusu belirmiş olabilir. Bu çok normal. Çünkü travel mug yani seyahat kupasının büyüklüğü, senin taleplerin doğrultusunda beliriyor. En çok tercih edilen Travel Mug boyutları 12 ve 16 oz hacimli bardaklardır. Yani 355 ml ve 480 ml. 

Aşağıda önerdiğimiz seyahat kupalarına göz attığında, çoğu bardağın normal bardaklardan büyük olduğunu göreceksin. Termoslar, sahip oldukları vakum sistemleri ile içeceğinin sıcaklığını korumak üzerine tasarlanmış ürünlerdir. Her tasarımın ve modelin performans süresi değişmektedir. Ama unutmamak gerekir ki daha büyük, daha iyi anlamına gelmez. Bu noktada tatil sürecinde termosu hangi şartlar altında kullanacağın, ne kadar süre sıcak (ya da soğuk) tutmasını istiyorsun gibi soruların cevabını vererek ilerlemek en doğrusu. 

Seyahat kupası alırken dikkat edilmesi gerekenler

Seyahat kupası alırken dikkat edilmesi gerekenler 

İsmi seyahat kupası olarak geçse de çoğu ürün geniş kullanım alanına hitap ediyor. Bu sebeple bir Travel Mug sahibi olduğuna ister evde ister ofiste, özetle dilediğin yerde kullanabilirsin. Termos sahibi olarak sadece hayat standartlarını yükseltmiyor, tek kullanımlık bardak kullanımının da önüne geçiyorsun. Unutmamak gerekir ki termoslar, kahve-çay tüketimi gibi tek kullanımlık bardakların kullanıldığı alanlarda israfı önleyen en önemli gereçlerdir.  Bilinçlendiğimize yani bilgilerimizi tazelediğimize :) göre seyahat kupası alırken nelere dikkat edilmelidir konusuna geçebiliriz.

Malzeme Kalitesi

Boyut kısmına yeterince değindik. Bu yüzden boyutu es geçiyor ve odağı malzeme kalitesine çeviriyoruz. Sahip olacağın seyahat kupasının malzeme kalitesi tahmin edeceğin üzere sadece estetik ile ilgili değil. Uzun süreli kullanımlarda dayanıklı, kahvenin tadını değiştirmeyen ürünler tercih etmelisin. 

Seyahat kupaları genellikle paslanmaz çelik, cam ya da sert plastikten üretilen ürünlerdir. Ancak piyasa genelinde bir araştırma yaptığında seramik, silikon hatta bambudan yapılmış termoslara da denk gelebilirsin. Her ürünün kendine göre artıları ve eksileri vardır.   Temel olarak bilinmesi gereken detaylar çok kısa mantık yürüttüğümüzde hepimizin yapacağı çıkarımlar ile aynıdır. Örneğin, cam ve seramik ürünler dış mekan kullanımlarında kırılmaya daha yatkındır. 

Yalıtım Sistemi 

Termoslarda bulunan yalıtım sistemi, içeceğin sıcaklığını korumak için tasarlanmaktadır. Yalıtım sistemi içeceğin sıcaklığını korumak için başlı başına yeterli olmasa da büyük bir yükü sırtlıyor. Peki seyahat kupası ya da termos alırken yalıtım sisteminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor

İçeceklerin sıcak ya da soğuk kalabilmesinin en etkili yolu vakumlu yalıtım sistemidir. Aralarında boşluk olan iki paslanmaz çelik duvardan oluşan yalıtım sistemi, basit bir çalışma şekline sahiptir. Termos üretim aşamasında iki duvar arasındaki hava alınır ve vakum oluşturulur. Bazı seyahat kupalarında ise iki çelik arasında köpük ile desteklenir. Seramik ya da camdan yapılan ürünlerde ise işler biraz farklı yürüyor. Seramik veya camdan yapılan kupalar, yalnızca malzemenin kendisinin ısı tutma özelliklerine bağlı olarak performans göstermektedir..

Özetle çift duvarlı ya da yenilikçi yalıtım sistemlerine sahip yalıtım sistemine sahip termoslara yönelebilirsiniz. 

Kapak Tipi

Termosların kapak tasarımları, içeceklerin sıcaklığını korumada en önemli olan diğer bir detaydır. Kapak tipi sadece içeceğin sıcaklığını korumada değil, dökülmeye dayanıklılığı konusunda da kullanıcısını mutlu etmelidir. Yani dökülmemelidir. Su geçirmez bir kapak sadece sızıntıların önlenmesinde yardımcı olmaz. Kapak kaynaklı ısı kaybını önlemeye yardımcı olur. Şimdi termos alırken kapak tipine nasıl dikkat etmeniz gerektiği konusunda birkaç tüyo vereceğiz.

Termoslar, içine koyduğunu içeceğin havayla olabildiğince az temas etmesi üzerine kurulu bir sisteme sahiptir. Çünkü soğuk veya sıcak içecek hava ile ne kadar az temas ederse, o kadar uzun süre sıcaklığını koruyacaktır. Bazı termosların açıklamasında, “dik kullanımlara uygundur” vb. ibareler görmüşsündür. Bu tip termoslar, özellikle sıcak içecekler için uzun süreli performans bekleyenlerin beklentilerini karşılamaz. Ev ya da ofis gibi günlük kullanımlar için idealdir. Uzun yol, kamp ya da diğer dış mekan gezilerinde, uzun süre içeceğinin sıcak kalmasını istiyorsan genellikle son teknolojiye sahip ürünlere yönelmelisin.

Ürün önerilerine geçmeden

Travel Mug alırken içmeyi planladığın kahve miktarına uygun boyutlarda bir ürün seçmeye özen göster. Bu sayede kahve (veya çay) keyfin bölünmemiş olur. Ancak yukarıdaki satırlarda da okuduğun gibi malzeme kalitesi, kapak tasarımı ve yalıtım gibi faktörleri de göz önünde bulundurmayı unutma.

Travel Mug önerileri

Fellow Carter Move Mug (12 oz 355 ml.)

Ödüllü Fellow Carter Move Mug ile tanışın. Hatta tanışmayı bırakın şu güzelliğe bir bakın. Estetikse estetik, performans ise performans. Tasarım ödüllü Fellow Carter Move, hem gözüne hitap ediyor hem de performansıyla bir termostan isteyebileceğin tüm temel özellikleri en iyi şekilde yerine getiriyor. 

İç kısımda bulunan seramik kaplama, kahvenin paslanmaz çelik vb. malzemeler ile temasını önlüyor. Fellow Carter Move Mug, gerçek kahve tadını en iyi şekilde alman için özel olarak üretildi. 

Move Mug hareket halinde fonksiyonellik düşünülerek de tasarlanmıştır. Sahip olduğu Splash Guard sayesinde hareket halindeyken kahvenizin sıçramasını önler.  farklı renk seçeneklerine göz atmak için ürün bağlantı linkine tıklayabilirsin.

  • 12 saat sıcak,
  • 24 saat soğuk, 
  • Buz takviyesiyle 48saate kadar soğuk tutar.

Ürünü İncele

Stanley Trigger-Action Travel Mug (250 ml.)

Stanley Trigger-Action Travel Mug, kahvesini ciddiye alan herkesin sahip olmaktan mutlu olacağı bir ürün. Mağazamıda bulunan farklı renk seçeneklerine göz atmak için ürün bağlantı linkine tıklayabilirsin.
  • 5 saat sıcak,
  • 6 saat soğuk, 
  • Buz takviyesiyle 22 saate kadar soğuk tutar.

Ürünü İncele

Stanley The Trigger-Action Travel Mug (350 ml.)

Stanley Trigger-Action Travel Mug tek el kullanım için uygun olarak tasarlanmıştır. Kapak kısmında bulunan kilit mekanizması sayesinde termosu tek el ile kullanmak çok daha kolay. Mağazamıda bulunan farklı renk seçeneklerine göz atmak için ürün bağlantı linkine tıklayabilirsin.

  • 5 saat sıcak,
  • 6 saat soğuk, 
  • Buz takviyesiyle 30 saate kadar soğuk tutar.

Ürünü İncele

Stanley Trigger-Action Travel Mug Bordo (16oz - 470 ml.)

Stanley Trigger-Action Travel Mug, üst kapak ve alt termos kısmı olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Parçalanabilir üst kapak sayesinde termosun temizliği ise oldukça basit. Kapak kısmında bulunan kilit mekanizması sayesinde termosu tek el ile kullanmak çok daha kolay. 

  • 7 saat sıcak,
  • 10 saat soğuk, 
  • Buz takviyesiyle 34 saate kadar soğuk tutar.

Ürünü İncele

Bodum Travel Mug Double Wall Strawberry (Shadow-Verdana-Blue Moon renk seçenekleri ile)

Bodum Travel Mug, sıcak içeceklerin oluşturabileceği fazla basınç yüzünden sızdırmazlık özelliğine sahip değildir. Bu sebeple bardağı doldurduğunda dik konumda kullanmaya dikkat etmelisin. Double Wall Mug yolculuk, tatil, spor salonu ve yürüyüş gibi günlük aktivitelerde kullanmak için idealdir. Bardak BPA içermeyen çevre dostu malzemelerden üretilmiştir.

Ürünü İncele

Bodum Travel Press (350 ml.)

Bodum Travel Press, kahve ve sıcak suyun olduğu her yerde pratik olarak kahve demlemeni sağlayan bir yol arkadaşıdır. İç ve dış kısım BPA içermeyen çevre dostu malzemelerden oluşmaktadır. Etrafında bulunan kauçuk bant, kaymayı engeller ve rahat bir taşıma sağlar. Bodum Travel Press, sıcak içeceklerin oluşturabileceği fazla basınç yüzünden sızdırmazlık özelliğine sahip değildir. Bu sebeple bardağı doldurduğunda dik konumda kullanmaya dikkat etmelisin.

Ürünü İncele

Aladdin Cafe Thermavac Mug (250 ml.)

Son derece minimal bir tasarıma sahip olan Aladdin Thermavac, günlük kullanımda ve tatilde kullanabileceğin bir üründür. Kullanımı ve temizliği oldukça kolaydır. Fiyatını baz aldığımızda tam bir fiyat performans ürünü diyebiliriz. Kahveni demlediğin andan itibaren 2,5 saat boyunca sıcak tutar. Soğuk içeceklerde ise 4,5 saate kadar soğuk tutma özelliği bulunmaktadır. Soğuk içecekler için ekstra olarak buz takviyesi yaparsan süreci uzatabilirsin. Ürünün farklı renk seçeneklerine Termos Dünyası web sayfası üzerinden ulaşabilirsin. 

  • 2,5 saat sıcak,
  • 4,5 saat soğuk.

Ürünü İncele

Aladdin Leak-Lock Thermavac Çelik Mug Termos (470 ml.)

Sıcak ve soğuk içeceklerinizin ısılarını korur ve sahip olduğu düşük hacmi sebebiyle pratik bir kullanım sağlar. Evde, işyerinde, doğa ya da sahil yürüyüşlerinde içeceğini hazırlayıp çantaya atabilir, elinde de taşıyabilirsin. Küçük düş hacmi ve çapı ile çanta kullanımları için uygundur.

  • 3,5 saat sıcak,
  • 5 saat soğuk, 
  • Buz takviyesiyle 20+ saate kadar soğuk tutar.

Ürünü İncele

İlgili İçerikler

Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri
Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri

Kurumsal hediye olarak tercih edilebilecek en iyi termos modelleri  Firmaların kurumsal hediyeler için en çok tercih ettikleri ürünlerin başında termos...

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Sepetim

Sepetinde ürün yok