Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Evden çalışanları daha üretken yapacak 7 ipucu - Termos Dünyası

Evden çalışanları daha üretken yapacak 7 ipucu

Evden çalışırken daha verimli olabilmenin yöntemleri

Pandemiyle birlikte evden çalışma yolculuğu gerçek bir norm haline geldi ve neredeyse 2 yıl oldu. İş, aile ve ev görevlerini hazırlarken adeta bir hokkabaza dönmek bizi bunaltmış olabilir.


Çoğu zaman en büyük zararı işimiz almış gibi görünüyor. Ancak, bazı basit tüyolarla üretkenliğinizi artırmanın yolları var! İşte evden çalışanları daha üretken yapacak 7 ipucu.

1. Uygun bir çalışma alanı belirleyin



Özel bir çalışma alanı kurmak, odaklanmanıza yardımcı olabilir ve dikkatinizi dağıtabilecek unsurları ortadan kaldırabilir. Kanepenizde veya yatağınızda çalışıyorsanız, bu rahat ortamlar çok çazip olduğu için bir anda uykuya dalmanız çok muhtemel. O yüzden ofisinize benzer bir çalışma alanı kurarak daha iyi bir üretkenlik sağlayabilirsiniz.

Eğer ev ofisine dönüştürmek için uygun bir boş odanız yoksa, uygun bir masaya yatırım yapabilirsiniz. Dikkatinizi dağıtmadan odaklanabileceğiniz, evinizin en sessiz yerine düzeninizi kurun. Ardından dizüstü bilgisayarınız veya masaüstü bilgisayarınızı yerleştirerek masanızı donatın. Bu arada Stanley termos veya Thermos marka termosunuza kahvenizi koyup keyfini çıkarmayı unutmayın.

2. Giyinmeyi ihmal etmeyin

Evde olabilirsin fakat kendinizi motive etmek için giyinmeyi tercih edebilirsin. Ne yazık ki pijama ile kendinizi ne kadar çalışıyormuş gibi hissedebilirsiniz bilmiyoruz. Giyinmek, o role bürünmenin ilk adımıdır. Ofiste olmasanız bile ofiste olduğunuzu hissetmeye başlarsınız. Bu küçük tüyo güne başlamanın harika bir yoludur aslında. Kendinizi üretken hissetmenize sebep olacak.

3. Her zamanki rutinlerinize bağlı kalın

Evden çalışmak; fazla uyumak, televizyon izlemek veya sadece takılmak gibi şeyler yaparak daha rahat olma eğilimi yaratabilir. Daha az üretken olan bu faaliyetlerden kaçınmak için, evden çalışıyor olsanız bile uyanma, kahvaltı yapma, hazırlanma ve normal saatlerinizde çalışma rutininize bağlı kalın.

4. Aileniz ile bir program oluşturun

Evden çalışıyor olmanız çalışma saatlerinizde her zaman rahatsız edileceğiniz anlamına gelmiyor. Bunun için ailenizle bu konuda sınırlar belirlemeniz çok önemlidir. Bazı aile bireyleriniz belki de evden çalışmayı, ev işlerine yardım etmek gibi ek talepler için fazladan boş zamana sahip olduğunuzu düşünebilir.

Eğer bir aile üyenizin Zoom toplantısı sırasında aniden odanıza girmenizi istemiyorsanız, günlük programınızı ailenizle paylaşın. Böylece ne zaman rahatsız etmemeleri gerektiğini bilsinler.

Küçük bir ipucu: Takvimi bir kağıda çizebilir ve herkesin kolayca görebilmesi için buzdolabına asabilirsiniz.

5. Molalarınızı planların

Evden çalışırken, işinize kendinizi kaptırdıkça zamanın elinizden kayıp gittiğini fark edebilirsiniz. Özellikle etrafınızda size mola vermenizi hatırlatacak iş arkadaşlarınız olmadığı için mola vermeyi unutabilirsiniz. Bu nedenle tıpkı ofiste çalışıyormuş gibi gününüzü molalara bölebilirsiniz. Kahve ve atıştırmalıklar alarak, biraz temiz hava alabilir ve öğle yemeği için kendinize güzel bir zaman ayırabilirsiniz. Bazı molalarınızda kendinizi en sevdiğiniz içecekle şımartın. Eğer bir termosunuz var ise içine en sevdiğiniz içeceğinizi koyun ve ekrandan uzaklaşarak biraz kendinize vakit ayırın.

6. İyi beslenin

Elbette verimli bir gün geçirmek için yeterli enerjiye sahip olduğunuzdan emin olmak için iyi beslenmeyi unutmayın. Doyurucu bir öğle yemeğinde proteine, yeşilliklere, yapraklı sebzelere ve ek besinlere önem erin. Ayrıca evden çalışmak size sağlıklı yemekler pişirmek için bir avantaj sağlar. Eğer yemeğinizi alıp ufak bir mola verip dışarıda yemek istiyorsanız yemek termosu kullanabilir ve yemeğinizi temiz hava eşliğinde dışarıda yiyebilirsiniz.

İpucu: Yemeklerinizi çalışma alanınızda yememeye çalışın.

7. Sosyal kalın

Meslektaşlarınızı fiziksel olarak görmeyebilirsiniz fakat yine de birbirinizle iletişim halinde olmaya özen gösterin. Herkesle iletişimde kalarak ekip üyeleriyle Zoom görüşmeleri planlayabilir ve ihtiyaç duyduğunuz zaman birbirinize danışabilirsiniz. Bu yüzden iletişim hatlarınızı açık tutun ve mümkün olduğunca sosyal kalın.

İlgili İçerikler

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi - Termos Dünyası
Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi

Stanley'nin The Adventure To-Go serisi, taşınabilir termos çözümlerinde geçmişten bu güne benzersiz bir kombinasyon sunuyor. Bu yazıda özellikle incelenen The Adventure...

Contigo'nun yenilenen stoklarından sizin için seçtiklerimiz - Termos Dünyası
Contigo'nun yenilenen stoklarından sizin için seçtiklerimiz

Contigo'nun sevilen su ürünleriyle dolup taşan stoklarımız, şimdi sizlerle! Her biri özel tasarım ve benzersiz özelliklere sahip olan Contigo ürünleri...

Sepetim

Sepetinde ürün yok