Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Dünden bugüne Stanley Termos Modelleri - Hangisi daha iyi? - Termos Dünyası

Dünden bugüne Stanley Termos Modelleri - Hangisi daha iyi?

Stanley markası için termos dünyasının en eski ve kaliteli markası diyebiliriz şüphesiz. Stanley’i diğer termoslardan ayıran en önemli özelliği pazarlama ve ticaret amacı gütmesinden daha fazla ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte üretime dayalı olmasıdır.

Çalışırken kahveyi sıcak tutma fikri ve isteği William Stanley’i bu termosları icat etmeye sevk etti. Bu sayede vakumlu termoslar ortaya çıktı. İlk kez 1913 yılında üretimi yapılan Stanley termoslar günümüzde hala varlığını sürdürüyor.

Eskiye oranla pek çok yenilik ve değişiklikler oldu ancak değişmeyen tek bir şey kaldı. Termosların kalitesi ve ömür boyu garantileri!

Dünden bugüne Stanley termos modellerini incelediğimizde üretim tekniğinde birkaç farklılıklar olduğu göze çarpıyor.

İlk Yıllar - İlk Stanley Modelleri

Termoslar ilk olarak çift duvarlı çelik yalıtım ile üretilmeye başlandı. Kullanılan bu teknoloji sayesinde içecekler uzun süre şişenin içinde dayanabiliyordu. Ancak bir sorun vardı. Şişelerin dışı camla kaplıydı ve bir gün yanlışlıkla başına bir şey geldiğinde kırılma riski çok fazlaydı. Böyle bir olayın yaşanması üzerine Stanley markası devreye girdi ve daha dayanıklı termoslar üretmeye başladı.

Termosun sıcak tutabilme özelliği olan vakumlu yalıtımı oluştururken kömür tozunu iki paslanmaz çelik duvar arasına yerleştirdi. Buna ise Char-Vac teknolojisi adı verildi. Ancak bu teknoloji ile şişeler daha sağlam ve dayanıklı hale gelmesine rağmen bu kez de çok ağırlaştı ve taşıması bir hayli zor hale geldi. Stanley tüm termosları için ömür boyu garanti veriyor. Bu sebeple Char-Vac teknolojisi ile üretilen termoslar da bugün hala varlığını sürdürüyor.

Eğe babanızdan veya büyük babanızdan kalma Char-Vac ile üretilen Stanley termosunuz varsa şanslısınız demektir. Stanley koleksiyonu oluşturmak için ilk ürün elinizde.

2009 Sonrası Üretilen Stanley Modelleri

Stanley uzun yıllar Char-vac teknolojisini kullandı ancak 2009 yılında bu üretimi durdurdu. Bir yeniliğe imza attı ve dış çelik duvarını kalınlaştırmayı seçti. Bu değişiklik termosları önemli ölçüde hafifletti.

2017 yılında ise Char-vac teknolojisinden vazgeçemeyenler için Quad-vac isimli yeni bir teknik geliştirilmiştir. Bu model termosların sıcak tutabilme özelliğini iyice arttırdı. Artık Quad-vac teknolojisi ile üretilen bir Stanley termos sayesinde içeceklerinizi günlerce sıcak tutabilirsiniz. Bu teknolojiler günlük kullanımdan ziyade daha uzun süreli termosa ihtiyaç duyanlar içindir. Avcılar, kampçılar için önemli bir gelişme.

Stanley termoslar yıllar içinde kendisini hep yeniledi. Her zaman daha iyiyi ve mükemmeli üretmek için çalıştı. Kullanıcıların isteklerine ihtiyaçlarına göre çalışmalarına yön verdi. Şişelerin tasarımlarında değişiklikler yaşandı. Şişe boyunları genişletildi ki bu daha kolay doldurma ve temizlik açısından çok önemli bir gelişmedir.

Korozyon metal ürünler için en korkulan durumdur. Zaman içerisinde metal özelliğinin yitirilmesine yol açar. Ancak Stanley kullandığı paslanmaz çelikte de değişiklikler yaparak termosları korozyona karşı dayanıklı hale getirdi.

Hangisi daha iyi?

Stanley termoslar zaman içerisinde çok gelişme gösterdi ancak benzersiz kalitesinde bir değişiklik olmadı. En eskiden en yeniye kadar tüm termoslar gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Stanley modelleri hakkında seçim yapmak oldukça zor. Kalite açısından hiçbir modelin birbirinden farkı yok. Ancak kullanım ihtiyacına göre tercih yapmak daha doğru.

Kamp, av gibi uzun süreli doğada kalacağınız bir gezi için termos tercih edecekseniz Stanley Classic Legendary Botltle’ın 1.9 L modelini alabilirsiniz. Bu ürün markanın en çok satan özelliğine sahiptir. Hem sıcak hem soğuk içecekleri 45 saate kadar muhafaza edebiliyor. Buzlu içecekleri ise 8 gün soğuk tutuyor. Kenarda bulunan kulp sayesinde taşırken de rahatlık sağlıyor.

1.9 L ‘lik geniş hacimli bu termoslar yine anneler tarafından çok tercih ediliyor. Süt tozundan mama yapmak için her yerde sıcak su ihtiyacı duyan annelerin hayatını bu şişe kurtarıyor.

Günlük kullanımda ise ister yürüyüş yaparken ister araç içi kullanımda Trigger Action modelleri ön plana çıkıyor. Hem hacmi küçük hem tek el kullanımına uygun bu ürünler aradığınız rahatlığı sağlıyor. Bu serinin hacimleri kendi içinde değişiyor. 0,25 L, 0,35 L, 0,47 L gibi seçenekler arasından kahve tüketim miktarınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi - Termos Dünyası
Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi

Stanley'nin The Adventure To-Go serisi, taşınabilir termos çözümlerinde geçmişten bu güne benzersiz bir kombinasyon sunuyor. Bu yazıda özellikle incelenen The Adventure...

Contigo'nun yenilenen stoklarından sizin için seçtiklerimiz - Termos Dünyası
Contigo'nun yenilenen stoklarından sizin için seçtiklerimiz

Contigo'nun sevilen su ürünleriyle dolup taşan stoklarımız, şimdi sizlerle! Her biri özel tasarım ve benzersiz özelliklere sahip olan Contigo ürünleri...

Sepetim

Sepetinde ürün yok